Ingrediente: 500 g ciuperci 50 g unt 100 g branza telemea 1 lingura marar sau patrunjel verde, tocat
Mod preparare:
1. Se aleg ciuperci mari, frumoase. Se rupe piciorul, se spala si se scurg. Se pun intr-o cratita la foc sa se inmoaie pe jumatate, punand in fiecare cate un praf de sare si o bucatica de unt.
2. Picioarele ciupercilor se toaca si se inabusa, de asemenea, in alta cratita, cu putina sare si unt.
3. Se trece prin masina sau printr-o sita rara branza telemea, se freaca bine pana devine o pasta, se amesteca cu picioarele ciupercilor tocate si inabusite si cu patrunjel sau marar verde, tocat marunt.
4. Cu aceasta pasta se umplu ciupercile, se presoara cu parmezan ras, iar deasupra fiecareia se pune o bucatica mica de unt proaspat. Se aseaza intr-o oala de pamant, se dau la cuptor, unde se tin pana se rumenesc de-asupra. Se servesc fierbinti.
Se curata si se toaca marunt radacina de ghimbir si usturoiul. Se curata ceapa verde, se spala si se taie in rondele subtiri. Se spala si se scurg germenii de soia.
Usturoiul contine alicina, ce ajuta la scaderea tensiunii arteriale.
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Se curata . . .
Detalii
Ciuperci Umplute cu Branza
Timp 45 min
Categorie Aperitive calde
Meniu Pranz
1. Se aleg ciuperci mari, frumoase. Se rupe piciorul, se spala si se scurg. Se pun intr-o cratita la foc sa se inmoaie pe jumatate, punand . . .
Detalii