retete culinare

Ciuperci Umplute cu Branza

Ciuperci Umplute cu Branza


Meniu:
pranz

Timp preparare: 45 minute

Ingrediente:
500 g ciuperci
50 g unt
100 g branza telemea
1 lingura marar sau patrunjel verde, tocat


Mod preparare:


   1. Se aleg ciuperci mari, frumoase. Se rupe piciorul, se spala si se scurg. Se pun intr-o cratita la foc sa se inmoaie pe jumatate, punand in fiecare cate un praf de sare si o bucatica de unt.

   2. Picioarele ciupercilor se toaca si se inabusa, de asemenea, in alta cratita, cu putina sare si unt.
 
  3. Se trece prin masina sau printr-o sita rara branza telemea, se freaca bine pana devine o pasta, se amesteca cu picioarele ciupercilor tocate si inabusite si cu patrunjel sau marar verde, tocat marunt.

   4. Cu aceasta pasta se umplu ciupercile, se presoara cu parmezan ras, iar deasupra fiecareia se pune o bucatica mica de unt proaspat. Se aseaza intr-o oala de pamant, se dau la cuptor, unde se tin pana se rumenesc de-asupra. Se servesc fierbinti.

  Pofta buna!

CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Aperitive - Aperitive calde

Sparanghel cu Sos Olandz
Sparanghel cu Sos Olandz
Timp
50 min
Categorie
Aperitive calde
Meniu
Pranz


Sparanghelul contine foarte putine calorii si grasimi. Cei ce au colesterolemie ridicata este indicat sa scada cantitatea de sos.

    Detalii
Rosii umplute cu Carne
Rosii umplute cu Carne
Timp
50 min
Categorie
Aperitive calde
Meniu
Pranz

- Rosiile au un continut bogat in materii minerale, in special potasiu.
- Busuiocul este un stimulant al poftei de mancare

  1. Se spala rosiile . . . Detalii
Rulou de Primavara
Rulou de Primavara
Timp
50 min
Categorie
Aperitive calde
Meniu
Pranz
  1. Se curata si se toaca marunt radacina de ghimbir si usturoiul. Se curata ceapa verde, se spala si se taie in rondele subtiri. Se spala si se scurg germenii de soia.
  2. Se incinge . . . Detalii
 Pui in crusta de Migdale cu sos de Rosii
Pui in crusta de Migdale cu sos de Rosii
Timp
30 min
Categorie
Aperitive calde
Meniu
Pranz
Migdalele folosite la crusta sunt bogate in vitamine si in minerale, insa contin si grasimi.
  1. Se taie carnea bucatele si se da cu sare, piper si chimen.
  2. Se amesteca faina cu . . . Detalii
Bagheta Crocanta cu Usturoi
Bagheta Crocanta cu Usturoi
Timp
30 min
Categorie
Aperitive calde
Meniu
Mic Dejun


Usturoiul contine alicina, ce ajuta la scaderea tensiunii arteriale.


  1. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Se curata . . . Detalii
Ciuperci Umplute cu Branza
Ciuperci Umplute cu Branza
Timp
45 min
Categorie
Aperitive calde
Meniu
Pranz


   1. Se aleg ciuperci mari, frumoase. Se rupe piciorul, se spala si se scurg. Se pun intr-o cratita la foc sa se inmoaie pe jumatate, punand . . . Detalii