4 rosii 400 g carne tocata amestec 30 g unt 1 legatura ceapa verde 1 lingurita busuioc 1 lingurita de mustar iute 1 lingura de pesmet, 1 ou 2 linguri de smantana sare si piper alb macinat
Mod preparare:
- Rosiile au un continut bogat in materii minerale, in special potasiu. - Busuiocul este un stimulant al poftei de mancare
Se spala rosiile si se taie partea de sus (se face un capac). Interiorul rosiilor se scobeste cu o lingurita, iar miezul scos se taie cubulete. Se spala ceapa verde, se curata si se taie in rondele subtiri. Se preincalzeste cuptorul la 220°C.
Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare, se adauga carnea tocata si se prajeste la foc rapid amestecand continuu, pana cand isi schimba culoarea. Se adauga ceapa verde si jumatate din rosiile taiate cubulete si se tine pe foc inca 5 minute. Dupa aceasta se reduce focul si se continua fierberea pana cand amestecul se ingroasa usor, iar apoi se lasa la racit.
Se spala verdeturile, se usuca si se toaca marunt. Apoi se adauga carnea tocata impreuna cu mustarul, oul si pesmetul. Se amesteca bine, se adauga sare si un praf de piper.
Se aseaza rosiile scobite intr-un vas termorezistent si se umple cu amestecul de carne. Cubuletele de rosii ramase se amesteca cu smantana, se condimenteaza, si amestecul se pune in jurul rosiilor. Deasupra rosiilor se presara unt si se tin la cuptor timp de aprox. 25 minute (pozitia 3-4 a cuptorului pe gaz).
Sfaturi Utile:
- Pentru a scobi rosiile se foloseste o lingurita. Este important sa lasam o coaja cu grosimea de 1 cm, pentru ca in timpul coptului sa nu se crape. - Busuiocul poate fi tocat mai usor daca se infasoara mai multe frunze impreuna, iar apoi se taie in fasii subtiri, pe transversala.
Se curata si se toaca marunt radacina de ghimbir si usturoiul. Se curata ceapa verde, se spala si se taie in rondele subtiri. Se spala si se scurg germenii de soia.
Usturoiul contine alicina, ce ajuta la scaderea tensiunii arteriale.
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Se curata . . .
Detalii
Ciuperci Umplute cu Branza
Timp 45 min
Categorie Aperitive calde
Meniu Pranz
1. Se aleg ciuperci mari, frumoase. Se rupe piciorul, se spala si se scurg. Se pun intr-o cratita la foc sa se inmoaie pe jumatate, punand . . .
Detalii