|
|
Traistute din Somon umplute cu Branza
|
Timp
30 min
|
|
Categorie Aperitive reci |
|
Meniu
Pranz
|
|
Branza contine mult calciu, iar somonul vitamin D: combinatie ideala, deoarece vitamina D contribuie la absorbtia calciului in organism.
Detalii
|
|
|
Oua Umplute cu Pasta de Peste
|
Timp
20 min
|
|
Categorie Aperitive reci |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit, se curata si se taie in lung. Se scoate cu grija galbenusul din albus, fara ca albusul sa se . . .
Detalii
|
|
|
Oua Umplute cu Ficat
|
Timp
20 min
|
|
Categorie Aperitive reci |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se fierb ouale tari, se curata si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile, se trec prin sita si se . . .
Detalii
|
|
|
Oua Rascoapte cu Sos Picant
|
Timp
30 min
|
|
Categorie Aperitive reci |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se fierb ouale tari. Cand sunt reci, se curata de coaja, se taie felii rotunde si se aseaza pe o farfurie unele peste altele. Separat se . . .
Detalii
|
|
|
Oua cu Maioneza
|
Timp
30 min
|
|
Categorie Aperitive reci |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se fierb ouale tari. Cand s-au racit se curata de coaja si se taie in doua, in lung. 2. Se aseaza pe o farfurie cn . . .
Detalii
|
|
|
Rosii Portugheze cu Orez
|
Timp
30 min
|
|
Categorie Aperitive reci |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se aleg rosii mijlocii, se taie un capac, se scobesc. Se presoara sare, piper, putin otet si se lasa la o parte, sa se scurga. Detalii
|
|
|
Rosii Umplute cu Carne si Ciuperci
|
Timp
15 min
|
|
Categorie Aperitive reci |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se aleg rosii mijlocii, se taie un capac, se scobesc. Se presoara sare, piper, putin otet si se lasa la o parte, sa se scurga. Detalii
|
|
|
Rosii Umplute cu Peste
|
Timp
20 min
|
|
Categorie Aperitive reci |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se aleg rosii mijlocii, se taie un capac, se scobesc. Se presoara sare, piper, putin otet si se lasa la o parte, sa se scurga. Se lasa sa se scurga dupa ce s-a pus sare, . . .
Detalii
|
|
|
Salata de Scrumbii sau de Cherci, cu Cartofi
|
Timp
30 min
|
|
Categorie Aperitive reci |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se curata scrumbia; se spala si se lasa cateva ore in apa rece, ca sa se desareze. Se taie bucati. 2. Se pregateste . . .
Detalii
|
|
|
Scrumbii Sarate cu Sos de Mustar
|
Timp
35 min
|
|
Categorie Aperitive reci |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se tine scrumbia 24 ore in apa, ca sa se desareze. Se curata si se scoate sira spinarii. Se taie bucati si se aseaza pe o farfurie. Detalii
|
|
|
Scrumbii Marinate
|
Timp
30 min
|
|
Categorie Aperitive reci |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se tin 24 ore in apa ca sa se desareze, schimband apa odata sau de doua ori. Se curata, se scoate sira . . .
Detalii
|
|
|
Ciuperci Marinate
|
Timp
30 min
|
|
Categorie Aperitive reci |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se aleg ciuperci tinere, inchise si foarte proaspete. Se spala si se fierb in apa cu sare 15 minute. 2. Se aseaza . . .
Detalii
|
|
|
Salata de Icre Imitate
|
Timp
30 min
|
|
Categorie Aperitive reci |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se pune apa la fiert intr-o cratita mica. Cand apa da in clocot, se toarna grisul in ploaie. 2. Se fierbe . . .
Detalii
|
|
|
Salata de Creier
|
Timp
20 min
|
|
Categorie Aperitive reci |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se fierbe creierul. Dupa ce s-a racorit, se freaca intr-un castron si se amesteca cu miezul de paine muiat in lapte si stors. Detalii
|
|
|
Salata de Piure de Fasole
|
Timp
30 min
|
|
Categorie Aperitive reci |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se fierbe fasolea uscata, se scurge si se trece prin sita. Dupa ce s-a racorit se pune piureul intr-un castron si se bate bine cu o . . .
Detalii
|
|
|
Salata Ruseasca
|
Timp
35 min
|
|
Categorie Aperitive reci |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se pun intr-un castron cartofii si morcovii fierti, taiati in cuburi mici, fasole verde si albus de ou rascopt, taiate in bucatele mici, . . .
Detalii
|
|
|
Zacusca de Ardei si Gogosari
|
Timp
45 min
|
|
Categorie Aperitive reci |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se fierb rosiile si se trec prin sita. Intre timp se coc gogosarii si ardeii. Se curata, se indeparteaza cotorul si semintele, si se taie . . .
Detalii
|
|
|
Zacusca de Vinete si Gogosari
|
Timp
60 min
|
|
Categorie Aperitive reci |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna pe fund (se pot toca numai vinetele, iar gogosarii se taie felii). Se oparesc . . .
Detalii
|
|
|
Vinegreta
|
Timp
45 min
|
|
Categorie Aperitive reci |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se pun intr-un castron cartofii si morcovii fierti, taiati in cuburi mici, fasole verde si albus de ou rascopt, taiate in bucatele mici, . . .
Detalii
|
|
|
Piftie din picioare de Porc (Racituri)
|
Timp
120 min
|
|
Categorie Aperitive reci |
|
Meniu
Pranz
|
|
- Piftiile se pot face din picioare si din urechi de porc, de asemenea din picioare de vitel. Mai gustoase sunt cele amestecate.
Detalii
|
|
|
Piftii de Pasare (Racituri)
|
Timp
60 min
|
|
Categorie Aperitive reci |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se fac din curcan, gasca, gaina (cocos), pui. Se curata pasarea, se taie, alegand bucatile potrivite pentru piftii. 2. . . .
Detalii
|
|
|
Pateu Imitat
|
Timp
30 min
|
|
Categorie Aperitive reci |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se toaca ceapa foarte marunt si se rumeneste intr-o cratita, cu o lingura de untura. Se adauga pesmetul si laptele in care s-a muiat . . .
Detalii
|
|
|
Ciuperci Umplute
|
Timp
30 min
|
|
Categorie Aperitive reci |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se aleg ciuperci albe, frumoase si potrivit de mari. Se spala. Se aseaza ciupercile intr-o cratita pe masina, punand in fiecare ciuperca un . . .
Detalii
|
|
|
Castraveti cu sos de Iaurt
|
Timp
20 min
|
|
Categorie Aperitive reci |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se pun frunzele de menta in blender, se toarna 3 linguri de ulei si se paseaza pana se obtine un amestec omogen. 2. Catravetii si dovleceii se curata si se taie in cubulete mici. Detalii
|
|
|
Catraveti dulci-acrisori
|
Timp
20 min
|
|
Categorie Aperitive reci |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Castravetii se curata si se taie cubulete. 2. Se calesc intr-o tigaie cu ulei incins timp de 4 min, pana se rumenesc. Se face focul mai mic, se cojeste . . .
Detalii
|
|
|
Unt cu Marar si sare
|
Timp
10 min
|
|
Categorie Aperitive reci |
|
Meniu
Mic Dejun
|
|
1. Se incalzeste untul pana devine cremos, usor de amestecat. 3. Mararul se toaca marunt. 4. Se . . .
Detalii
|
|
|