retete culinare

Lichlor de Cassis

Lichlor de Cassis


Meniu:
cina

Timp preparare: 60 minute

Ingrediente:
1 l alcool de 90°
2 kg boabe de cassis (coacaze negre)
Sirop din 750 g zahar si 1/2 l apa


Mod preparare:


 1. Se pun intr-un borcan cu gatul stramt boabele de cassis, alese si spalate, cu 1 l de alcool. Se astupa bine si se lasa sa stea doua luni. Dupa acest timp se amesteca cu siropul de zahar.
 2. Se continua apoi ca la lichiorul de portocale. La fiecare 2 — 3 zile se amesteca bine continutul cu o lingura mare de lemn. Dupa acest timp, se strecoara totul printr-un tifon, storcand bine sa iasa toata zeama din portocale.
 3. Lichidul obtinut se filtreaza astfel: intr-o palnie obisnuita de metal sau de sticla se pune o alta palnie de hartie de filtru prin care se toarna incet in sticle lichidul de mai sus.
 4. Filtrarea se face in citeva ore, iar lichiorul trebuie sa iasa perfect limpede. Cat are inca lichid, palnia de hartie nu trebuie atinsa, deoarece s-ar rupe imediat.
 5. Cand s-a depus prea mult reziduu pe ea, se inlocuieste cu alta hartie de filtru. Lichiorul astfel obtinut se toarna in sticle, se astupa si se pastreaza oricat timp.







CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Bauturi - Bauturi Alcoolice

Lichior de Portocale
Lichior de Portocale
Timp
60 min
Categorie
Bauturi Alcoolice
Meniu
Cina


 1. Intr-un borcan de 4 kg se pun alcoolul, laptele crud, zaharul, 4 portocale taiate bucati potrivite, cu coaja si cu samburi, si o lamaie . . . Detalii

Lichior de Cafea
Lichior de Cafea
Timp
30 min
Categorie
Bauturi Alcoolice
Meniu
Cina


 1. Se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare.
 2. Se trece prin filtru atata apa . . . Detalii

Lichlor de Anason
Lichlor de Anason
Timp
60 min
Categorie
Bauturi Alcoolice
Meniu
Cina


 1. Se pun intr-un borcan cu gatul stramt alcoolul, anasonul si celelalte aromate.
 2. Se astupa si se lasa sa stea . . . Detalii

Lichlor de Cassis
Lichlor de Cassis
Timp
60 min
Categorie
Bauturi Alcoolice
Meniu
Cina


 1. Se pun intr-un borcan cu gatul stramt boabele de cassis, alese si spalate, cu 1 l de alcool. Se astupa bine si se lasa sa stea doua luni. . . . Detalii

Visinata
Visinata
Timp
60 min
Categorie
Bauturi Alcoolice
Meniu
Cina


 1. Se spala visine frumoase, coapte si intregi. Se rup coditele. Se umplu cu ele sticle mari, speciale pentru visinata, de 3 — 4 kg, cu gatul . . . Detalii

Vin Fiert
Vin Fiert
Timp
30 min
Categorie
Bauturi Alcoolice
Meniu
Cina

 1. Se pun la fiert intr-un vas curat, fara miros de mancare, vin alb sau rosu, zahar, cuisoare, scortisoara si putina coaja de lamaie.
 2. Se amesteca . . . Detalii
Sodou
Sodou
Timp
30 min
Categorie
Bauturi Alcoolice
Meniu
Cina


 1. Se freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul pisat, pana se umfla si devin o crema spumoasa.
 2. Se toarna . . . Detalii