retete culinare

Visinata

Visinata


Meniu:
cina

Timp preparare: 60 minute

Ingrediente:
1 kg de visine
400 g zahar
Alcool cat sa cuprinda visinile


Mod preparare:


 1. Se spala visine frumoase, coapte si intregi. Se rup coditele. Se umplu cu ele sticle mari, speciale pentru visinata, de 3 — 4 kg, cu gatul larg. Se pun un rand de visini, unul de zahar tos sau pisat.
 2. Se leaga borcanul si se lasa cateva zile la soare, pana isi lasa visinile zeama si zaharul incepe sa se dizolve. Din cand in cand se scutura usor borcanul ca sa se aseze visinile.
 3. Se toarna apoi alcool de 90° cat sa acopere visinile, se leaga borcanul cu hartie pergament, se aseaza din nou intr-un loc la soare si se lasa cateva saptamani.
 4. Visinile capata un gust aromat, foarte placut, daca printre ele se pun cateva boabe de cirese amare si cativa samburi de visine, zdrobiti.

Sfaturi:
 -
Dupa dorinta, se poate servi visinata impreuna cu visinile sau numai lichiorul, iar visinile separat, presarate cu zahar pisat.
 - De asemenea se pot fierbe visinile intr-un sirop slab de zahar si apa, servindu-le ca un compot. Daca visinata pare prea tare, se poate slabi cu sirop de zahar.




CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Bauturi - Bauturi Alcoolice

Lichior de Portocale
Lichior de Portocale
Timp
60 min
Categorie
Bauturi Alcoolice
Meniu
Cina


 1. Intr-un borcan de 4 kg se pun alcoolul, laptele crud, zaharul, 4 portocale taiate bucati potrivite, cu coaja si cu samburi, si o lamaie . . . Detalii

Lichior de Cafea
Lichior de Cafea
Timp
30 min
Categorie
Bauturi Alcoolice
Meniu
Cina


 1. Se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare.
 2. Se trece prin filtru atata apa . . . Detalii

Lichlor de Anason
Lichlor de Anason
Timp
60 min
Categorie
Bauturi Alcoolice
Meniu
Cina


 1. Se pun intr-un borcan cu gatul stramt alcoolul, anasonul si celelalte aromate.
 2. Se astupa si se lasa sa stea . . . Detalii

Lichlor de Cassis
Lichlor de Cassis
Timp
60 min
Categorie
Bauturi Alcoolice
Meniu
Cina


 1. Se pun intr-un borcan cu gatul stramt boabele de cassis, alese si spalate, cu 1 l de alcool. Se astupa bine si se lasa sa stea doua luni. . . . Detalii

Visinata
Visinata
Timp
60 min
Categorie
Bauturi Alcoolice
Meniu
Cina


 1. Se spala visine frumoase, coapte si intregi. Se rup coditele. Se umplu cu ele sticle mari, speciale pentru visinata, de 3 — 4 kg, cu gatul . . . Detalii

Vin Fiert
Vin Fiert
Timp
30 min
Categorie
Bauturi Alcoolice
Meniu
Cina

 1. Se pun la fiert intr-un vas curat, fara miros de mancare, vin alb sau rosu, zahar, cuisoare, scortisoara si putina coaja de lamaie.
 2. Se amesteca . . . Detalii
Sodou
Sodou
Timp
30 min
Categorie
Bauturi Alcoolice
Meniu
Cina


 1. Se freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul pisat, pana se umfla si devin o crema spumoasa.
 2. Se toarna . . . Detalii