retete culinare

Crema de Cafea cu Unt

Crema de Cafea cu Unt


Meniu:
deserturi

Timp preparare: 30 minute

Ingrediente:
1 dl apa
120 g zahar
Vanilie
4 galbenusuri
200 g unt proaspat
2 linguri de cafea concentrata


Mod preparare:


 1. Se pune sa fiarba intr-o cratita, 3 — 4 minute, apa cu zaharul si cafeaua concentrata. Se adauga in siropul pregatit, dupa dorinta, vanilie sau putina coaja de lamaie. Se acopera si se lasa astfel sa stea un sfert de ora.
 2. Se freaca intr-un castron galbenusurile, turnand incetul cu incetul siropul. Se pune pe foc moale amestecand continuu cu o lingura de lemn.
 3. Trebuie sa se observe sa nu se formeze cocolosi; daca totusi s-au format, se procedeaza ca pentru crema de vanilie sau se trece prin sita fina.
 4. Se framanta putin ca sa se inmoaie 200 g unt foarte proaspat, cu o lingura de lemn (aceasta trebuie sa fie neintrebuintata, deoarece untul ia repede orice miros) sau se pune intr-o carpa si se apasa de cateva ori cu mana.
 5. Se imparte in bucati mai mici care se amesteca bine cu crema pe jumatate calda. Se freaca pana devine spumoasa. Crema trebuie intrebuintata indata ce este gata, deoarece se intareste la rece si se intinde greu.




CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Salate

Crema de Castane
Crema de Castane
Timp
70 min
Categorie
Creme, Sosuri si Glazuri
Meniu
Deserturi


 1. Se curata castanele si se cresteaza coaja castanelor si se fierb o ora intr-o oala. Se curata de coaja si se pun intr-o cratita cu apa cat . . . Detalii

Crema de Unt
Crema de Unt
Timp
45 min
Categorie
Creme, Sosuri si Glazuri
Meniu
Deserturi


 1. Se pune sa fiarba intr-o cratita, 3 — 4 minute, apa cu zaharul. Se adauga in siropul pregatit, dupa dorinta, vanilie sau putina coaja de . . . Detalii

Crema ce Ciocolata
Crema ce Ciocolata
Timp
30 min
Categorie
Creme, Sosuri si Glazuri
Meniu
Deserturi


 1. Se pune o bucata de vanilie intr-o cratita cu laptele clocotit, se adauga 100 g ciocolata rasa sau 1 lingura de cacao. Se acopera si se lasa . . . Detalii

Crema de Cafea cu Unt
Crema de Cafea cu Unt
Timp
30 min
Categorie
Creme, Sosuri si Glazuri
Meniu
Deserturi


 1. Se pune sa fiarba intr-o cratita, 3 — 4 minute, apa cu zaharul si cafeaua concentrata. Se adauga in siropul pregatit, dupa dorinta, . . . Detalii

Glazura de Cafea
Glazura de Cafea
Timp
20 min
Categorie
Creme, Sosuri si Glazuri
Meniu
Deserturi


 1. Se freaca bine zaharul foarte fin cu cafea concentrata, pana se face ca un serbet.
 2. Se pune cu totul intr-un vas . . . Detalii

Glazura de Ciocolata
Glazura de Ciocolata
Timp
30 min
Categorie
Creme, Sosuri si Glazuri
Meniu
Deserturi


 1. Se pune intr-o cratita mica ciocolata taiata marunt cu o lingura de apa. Se tine la cald in alt vas cu apa clocotita, pana se topeste. Se . . . Detalii

Crema de Cozonac
Crema de Cozonac
Timp
30 min
Categorie
Creme, Sosuri si Glazuri
Meniu
Deserturi


 1. Se inmoaie o felie de cozonac uscat cu cateva linguri de sirop facut din apa si zahar. Se freaca bine, adaugand rom si sirop cat se cere, . . . Detalii

Crema de Vanilie
Crema de Vanilie
Timp
60 min
Categorie
Creme, Sosuri si Glazuri
Meniu
Deserturi


 1. Se pune o bucata de vanilie intr-o cratita cu laptele clocotit. Se acopera si se lasa sa stea astfel un sfert de ora, ca sa se parfumeze . . . Detalii

Glazura de Ciocolata cu Unt
Glazura de Ciocolata cu Unt
Timp
45 min
Categorie
Creme, Sosuri si Glazuri
Meniu
Deserturi


 1. Se pune intr-un vas, pe marginea aragazului, amestecand continuu ciocolata taiata in bucati mici, zaharul si ceva mai putin ca un decilitru . . . Detalii

Crema cu Ou (A La Minut)
Crema cu Ou (A La Minut)
Timp
20 min
Categorie
Creme, Sosuri si Glazuri
Meniu
Deserturi


 1. Se freaca un galbenus cu o lingurita de zahar si o lingurita de rom.
 2. Separat se bate un albus spuma si se . . . Detalii