retete culinare

Briose cu struguri

Briose cu struguri


Meniu:
deserturi

Timp preparare: 40 minute

Ingrediente:

500 g struguri albi de masa
4 oua
100 g zahar
150 g faina
20 ml ulei
1 pliculet de praf de copt
un praf de sare
esenta de rom (dupa gust)
12 hartii pentru briose  


Mod preparare:


 1. Se curata strugurii de samburi, se pun intr-un bol in esenta de rom diluata cu putina apa.
 2.Separat, se prepara compozitia pentru briose: se bat albusurile cu zahar pana devine o spuma, iar galbenusurile se bat cu uleiul, pana arata ca o maioneza.
 3. Se amesteca praful de copt cu faina si cu sarea.
 4. Se omogenizeaza cele 3 compozitii, se adauga boabele de struguri, preferabil in hartiutiile speciale, ca sa nu se lipeasca.
 5. Se introduc in cuptorul preincalzit si se lasa aprox. 20 de min, pana capata o culoare aurie.

Se lasa la racit, dupa care se pudreaza cu zahar fin.

Pofta buna!
2013-01-25

CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Deserturi - Alte Deserturi

Persici la Cuptor in stil Australian
Persici la Cuptor in stil Australian
Timp
60 min
Categorie
Alte Deserturi
Meniu
Deserturi

- Fructele dulci la cuptor sunt delicioase atat ca fel principal, cat si ca desert consistent.
- Piersicile contin relativ mult beta-caroten. Branza cu smantana poate fi inlocuita cu o . . . Detalii
Desert cu Fructe de sarbatoare
Desert cu Fructe de sarbatoare
Timp
20 min
Categorie
Alte Deserturi
Meniu
Pranz
- Inghetata preparata din iaurt, lapte si smantana dulce, este bogata in Calciu.
- O portie de inghetata acopera necesarul zilnic de vitamina C.

  1. Sos: se decongeleaza zmeura, se . . . Detalii
Bezele
Bezele
Timp
60 min
Categorie
Alte Deserturi
Meniu
Deserturi


 1. Se bat albusurile intr-un cazanel sau intr-o oala, pe marginea aragazului, se amesteca cu zaharul vanilat si se bat din nou pana se tine . . . Detalii

Cuiburi de Randunele
Cuiburi de Randunele
Timp
45 min
Categorie
Alte Deserturi
Meniu
Deserturi


 1. Se bat albusurile pe marginea aragazului. Cand sunt gata, se pune zaharul pisat si se bat din nou impreuna.
 2. Se . . . Detalii

Ochelari
Ochelari
Timp
60 min
Categorie
Alte Deserturi
Meniu
Deserturi

 1. Aluatul frantuzesc ramas nefolosit de la alta prajitura se aduna la un loc. Se intinde o foaie potrivit de subtire si cat mai patrata. Se presoara . . . Detalii

Ecler
Ecler
Timp
45 min
Categorie
Alte Deserturi
Meniu
Deserturi


 1. Se face aluatul la fel ca mai sus, se pune in cornet si se toarna in forma de bastonase, ca piscoturile.
 2. Dupa ce . . . Detalii

Castane Imitate
Castane Imitate
Timp
45 min
Categorie
Alte Deserturi
Meniu
Deserturi


 1. Se pun la copt 4 — 5 cartofi de marime potrivita, astfel incat dupa ce s-au copt sa se obtina circa 300 g miez de cartofi.
Detalii

Briose cu struguri
Briose cu struguri
Timp
40 min
Categorie
Alte Deserturi
Meniu
Deserturi


 1. Se curata strugurii de samburi, se pun intr-un bol in esenta de rom diluata cu putina apa.
 2.Separat, se prepara . . . Detalii

Budinca din struguri
Budinca din struguri
Timp
40 min
Categorie
Alte Deserturi
Meniu
Deserturi


 1. Se spala si se curata boabele de struguri, apoi se pun intr-o cratita la foc mic, se zdrobesc bine si se lasa la fiert timp de 5 min.
Detalii

Crema de Zahar ars
Crema de Zahar ars
Timp
45 min
Categorie
Alte Deserturi
Meniu
Mic Dejun


1. Se topeste 200 g de zahar intr-un vas adanc, pe foc mic, pana se caramelizeaza si se tapeteaza bine peretii vasului cu compozitia obtinuta.
Detalii

Prune cu Nuci in sos de Vin
Prune cu Nuci in sos de Vin
Timp
35 min
Categorie
Alte Deserturi
Meniu
Deserturi

 1. Se umple fiecare pruna cu miez de nuca, cat incape.
 2. Se pune la fiert intr-o cratita vinul alb, vinul rosu, apa si zaharul, dupa gust.
Detalii
Mancare de Gutui
Mancare de Gutui
Timp
50 min
Categorie
Alte Deserturi
Meniu
Pranz

  1. Se taie fructele de gutui in felii groase de 2-3 cm. si se curata fiecare in parte de seminte si de partea tare din mijloc.
Detalii

Salam de Biscuiti
Salam de Biscuiti
Timp
90 min
Categorie
Alte Deserturi
Meniu
Deserturi

  1. Zdrobiti biscuitii (eu am pus Petit Beurre) cu mana pana se sfarma in bucatele mici de 1-2 cm. Se adauga nuca pisata putin si . . . Detalii