retete culinare

Crema de Zahar ars

Crema de Zahar ars


Meniu:
mic dejun

Timp preparare: 45 minute

Ingrediente:

8 oua
400 g zahar
1 l lapte
4 pliculete de vanilie


Mod preparare:


1. Se topeste 200 g de zahar intr-un vas adanc, pe foc mic, pana se caramelizeaza si se tapeteaza bine peretii vasului cu compozitia obtinuta.

2. Se bat ouale cu zaharul ramas si cel vanilat, se adauga laptele, se amesteca si se toarna compozitia obtinuta in vas. Se da la cuptor la temperatura mica pana devine o crema mai densa.

Se consuma rece.

Pofta buna!


2013-02-26

CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Deserturi - Alte Deserturi

Persici la Cuptor in stil Australian
Persici la Cuptor in stil Australian
Timp
60 min
Categorie
Alte Deserturi
Meniu
Deserturi

- Fructele dulci la cuptor sunt delicioase atat ca fel principal, cat si ca desert consistent.
- Piersicile contin relativ mult beta-caroten. Branza cu smantana poate fi inlocuita cu o . . . Detalii
Desert cu Fructe de sarbatoare
Desert cu Fructe de sarbatoare
Timp
20 min
Categorie
Alte Deserturi
Meniu
Pranz
- Inghetata preparata din iaurt, lapte si smantana dulce, este bogata in Calciu.
- O portie de inghetata acopera necesarul zilnic de vitamina C.

  1. Sos: se decongeleaza zmeura, se . . . Detalii
Bezele
Bezele
Timp
60 min
Categorie
Alte Deserturi
Meniu
Deserturi


 1. Se bat albusurile intr-un cazanel sau intr-o oala, pe marginea aragazului, se amesteca cu zaharul vanilat si se bat din nou pana se tine . . . Detalii

Cuiburi de Randunele
Cuiburi de Randunele
Timp
45 min
Categorie
Alte Deserturi
Meniu
Deserturi


 1. Se bat albusurile pe marginea aragazului. Cand sunt gata, se pune zaharul pisat si se bat din nou impreuna.
 2. Se . . . Detalii

Ochelari
Ochelari
Timp
60 min
Categorie
Alte Deserturi
Meniu
Deserturi

 1. Aluatul frantuzesc ramas nefolosit de la alta prajitura se aduna la un loc. Se intinde o foaie potrivit de subtire si cat mai patrata. Se presoara . . . Detalii

Ecler
Ecler
Timp
45 min
Categorie
Alte Deserturi
Meniu
Deserturi


 1. Se face aluatul la fel ca mai sus, se pune in cornet si se toarna in forma de bastonase, ca piscoturile.
 2. Dupa ce . . . Detalii

Castane Imitate
Castane Imitate
Timp
45 min
Categorie
Alte Deserturi
Meniu
Deserturi


 1. Se pun la copt 4 — 5 cartofi de marime potrivita, astfel incat dupa ce s-au copt sa se obtina circa 300 g miez de cartofi.
Detalii

Briose cu struguri
Briose cu struguri
Timp
40 min
Categorie
Alte Deserturi
Meniu
Deserturi


 1. Se curata strugurii de samburi, se pun intr-un bol in esenta de rom diluata cu putina apa.
 2.Separat, se prepara . . . Detalii

Budinca din struguri
Budinca din struguri
Timp
40 min
Categorie
Alte Deserturi
Meniu
Deserturi


 1. Se spala si se curata boabele de struguri, apoi se pun intr-o cratita la foc mic, se zdrobesc bine si se lasa la fiert timp de 5 min.
Detalii

Crema de Zahar ars
Crema de Zahar ars
Timp
45 min
Categorie
Alte Deserturi
Meniu
Mic Dejun


1. Se topeste 200 g de zahar intr-un vas adanc, pe foc mic, pana se caramelizeaza si se tapeteaza bine peretii vasului cu compozitia obtinuta.
Detalii

Prune cu Nuci in sos de Vin
Prune cu Nuci in sos de Vin
Timp
35 min
Categorie
Alte Deserturi
Meniu
Deserturi

 1. Se umple fiecare pruna cu miez de nuca, cat incape.
 2. Se pune la fiert intr-o cratita vinul alb, vinul rosu, apa si zaharul, dupa gust.
Detalii
Mancare de Gutui
Mancare de Gutui
Timp
50 min
Categorie
Alte Deserturi
Meniu
Pranz

  1. Se taie fructele de gutui in felii groase de 2-3 cm. si se curata fiecare in parte de seminte si de partea tare din mijloc.
Detalii

Salam de Biscuiti
Salam de Biscuiti
Timp
90 min
Categorie
Alte Deserturi
Meniu
Deserturi

  1. Zdrobiti biscuitii (eu am pus Petit Beurre) cu mana pana se sfarma in bucatele mici de 1-2 cm. Se adauga nuca pisata putin si . . . Detalii