retete culinare

Clatite cu Visine si Crema

Clatite cu Visine si Crema


Meniu:
deserturi

Timp preparare: 100 minute

Ingrediente:

Pentru 30 de clatite :

 1 litru de lapte gras
 8 oua
 450 gr de faina
 80 ml de apa calduta
 3 linguri de zahar
 putina sare, vanilie
 4 linguri de ulei
 ulei pentru prajirea clatitelor sau unt

 
Pentru crema:
   600 ml frisca (smantana)
   100 g zahar pudra

Pentru umplutura:
700-800 gr visine conservate/inghetate fara samburi


Mod preparare:

ALUATUL
1. Se adauga ingredientele indicate in ordinea descrisa si se amesteca bine, pana se obtine o compozitie cremoasa. Se lasa aluatul sa stea timp de 30 minute. E posibil sa se ingroase putin, in functie de faina folosita.
2. Se incalzeste bine tigaia cu foarte putin ulei sau unsa cu unt.
3. Se toarna jumatate de polonic de aluat si se roteste tigaia incalzita bine pe toate partile, pana cand aluatul se intinde uniform. Se coace  cca 30-40 sec. pe o parte si inca 20 secunde pe cealalta parte.


CREMA
  4.
Crema se prepara din smantana amestecata bine cu zaharul, pana cand acesta se topeste sau frisca si compozitia rezultata se unge fiecare strat de clatite (grosimea stratului ramane la alegerea fiecaruia).

 5. Se dezgheata visina, se stoarce si se pregateste pentru a umple clatitele.
 6. Clatita pregatita deja se intinde pe o suprafata plana, pe mijlocul ei se aseaza cate un rand de visine, se indoaie pe jumatate si se ruleaza deoadata ambele straturi de clatita. La fel se face pentru fiecare clatita in parte, pana la ultima.
 7. Pe un platou se aseaza una langa alta clatitele pe lungimea lor, primul strat fiind format din 5 sau 7 rulouri, se ung cu crema preparata in prealabil si se repeta procedura in ordine descrescatoare, formand o piramida din clatite stratificate fiecare rand cu crema.


Sfaturi Utile:
E de dorit sa folositi o tigaie care mentine aceeasi temperatura pe toata suprafata sa.
Se tine la frigider si se consuma rece.

Pofta Buna!

 

2012-01-09

CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Deserturi - Clatite

Clatite cu Ciuperci
Clatite cu Ciuperci
Timp
60 min
Categorie
Clatite
Meniu
Mic Dejun

- Aceste clatite sunt umplute cu un amestec delicios de ciuperci, sos de smantana si verdeturi proaspete. Ciupercile Pleurotus sunt mai fibroase decat cele albe, mici (champignon), de aceea . . . Detalii
Clatite cu Visine si Crema
Clatite cu Visine si Crema
Timp
100 min
Categorie
Clatite
Meniu
Deserturi

ALUATUL
1. Se adauga ingredientele indicate in ordinea descrisa si se amesteca bine, pana se obtine o compozitie cremoasa. Se . . . Detalii