retete culinare

Inghetata de Lamaie

Inghetata de Lamaie


Meniu:
deserturi

Timp preparare: 60 minute

Ingrediente:
500 g apa
300 g zahar
Coaja de la 1 lamaie
Zeama de la 3 lamai


Mod preparare:


 1. Se pun intr-o tingire apa si zaharul. Cand zaharul s-a topit, se impinge tingirea pe foc iute si se lasa sa fiarba doua minute.
 2. Se pune coaja de la o lamaie (partea galbena fara cea alba care are gust amarui). Se acopera, se da la o parte si se lasa astfel o jumatate de ora.
 3. Se adauga zeama de la trei lamai mijlocii, se strecoara printr-un tifon, se toarna in serbetiera si se ingheata.




CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Deserturi - Inghetate

Crema de Iaurt cu Visine
Crema de Iaurt cu Visine
Timp
95 min
Categorie
Inghetate
Meniu
Pranz

Daca in loc de iaurt gras folosim un iaurt mai slab, aceasta bunatate va contine mai putine calorii.

  1. Se scurg visinile printr-o strecuratoare, iar sucul se pastreaza. Foile de . . . Detalii
Inghetata de Vanilie
Inghetata de Vanilie
Timp
40 min
Categorie
Inghetate
Meniu
Deserturi


 1. Se freaca ouale cu zaharul. Se pune sa fiarba laptele si cand clocoteste, se adauga vanilia. Se da la o parte, se acopera si se lasa asa un . . . Detalii

Inghetata de Zahar Ars
Inghetata de Zahar Ars
Timp
45 min
Categorie
Inghetate
Meniu
Deserturi


 1. Se freaca intr-un castron sase oua intregi sau opt galbenusuri cu 100 g zahar.
 2. Se ard, potrivit de rumen, 150 g . . . Detalii

Inghetata de Cafea
Inghetata de Cafea
Timp
45 min
Categorie
Inghetate
Meniu
Deserturi


 1. Se freaca ouale cu zaharul. Se amesteca cu laptele la care s-a adaugat cafeaua foarte concentrata.
 2. Se pune . . . Detalii

Inghetata De Ciocolata
Inghetata De Ciocolata
Timp
45 min
Categorie
Inghetate
Meniu
Deserturi


 1. Se freaca ouale cu zaharul. Se pun sa fiarba laptele cu vanilia, se inmoaie pe marginea aragazului ciocolata taiata bucati mici, cu putina . . . Detalii

Inghetata Pralinata
Inghetata Pralinata
Timp
60 min
Categorie
Inghetate
Meniu
Deserturi


 1. Se freaca ouale cu zaharul. Se pune sa fiarba laptele si cand clocoteste, se adauga vanilia. Se da la o parte, se acopera si se lasa asa un . . . Detalii

Inghetata de Lamaie
Inghetata de Lamaie
Timp
60 min
Categorie
Inghetate
Meniu
Deserturi


 1. Se pun intr-o tingire apa si zaharul. Cand zaharul s-a topit, se impinge tingirea pe foc iute si se lasa sa fiarba doua minute.
Detalii

Inghetata de Portocale
Inghetata de Portocale
Timp
60 min
Categorie
Inghetate
Meniu
Deserturi


 1. Se pun intr-o tingire apa si zaharul. Cand zaharul s-a topit, se impinge tingirea pe foc iute si se lasa sa fiarba doua minute.
Detalii

Inghetata de Fragi
Inghetata de Fragi
Timp
45 min
Categorie
Inghetate
Meniu
Deserturi


 1. Se spala fragii si se scurg bine. Se trec prin sita, astfel incat sa se obtina 1/2 kg de piure.
 2. Se face separat . . . Detalii

Inghetata de Zmeura
Inghetata de Zmeura
Timp
45 min
Categorie
Inghetate
Meniu
Deserturi


 1. Se spala zmeura si se scurg bine. Se trece prin sita, astfel incat sa se obtina 1/2 kg de piure. Se face separat un sirop de zahar cu apa, . . . Detalii

Inghetata de Visine
Inghetata de Visine
Timp
60 min
Categorie
Inghetate
Meniu
Deserturi


 1. Se face un sirop din zahar si apa care se fierbe doua minute.
 2. Se spala visinile si se storc printr-un tifon, . . . Detalii

Inghetata de Fructe, cu Lapte
Inghetata de Fructe, cu Lapte
Timp
30 min
Categorie
Inghetate
Meniu
Deserturi


 1. Se amesteca totul fara sa se puna la foc si cand zaharul s-a dizolvat, se toarna compozitia in serbetiera pregatita cu gheata si sare si se . . . Detalii

Cafe Glace
Cafe Glace
Timp
45 min
Categorie
Inghetate
Meniu
Deserturi


- Spre deosebire de inghetata de cafea, aceasta nu este decat o cafea cu lapte obisnuita, pusa in serbetiera sa inghete si servita mult mai . . . Detalii

Casata de Crema
Casata de Crema
Timp
200 min
Categorie
Inghetate
Meniu
Deserturi


 1. Se pregateste compozitia ca pentru orice inghetata de vanilie, cafea, zahar ars etc., la care se adauga, dupa ce s-a racorit complet, 300 g . . . Detalii

Casata de Fructe
Casata de Fructe
Timp
200 min
Categorie
Inghetate
Meniu
Deserturi


 1. Se spala fructele si se scurg bine. Se trece prin sita, astfel incat sa se obtina 1/2 kg de piure. Se face separat un sirop de zahar cu apa, . . . Detalii