|
|
Salate
|
|
Mamaliga Fiarta
|
Timp
60 min
|
|
Categorie Fainoase si preparate cu Mamaliga |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se pune ceaunul cu apa la fiert. Separat se pregateste malaiul proaspat cernut. Cand apa da in fiert, se adauga o lingurita de sare si se . . .
Detalii
|
|
|
Mamaliga Pripita
|
Timp
60 min
|
|
Categorie Fainoase si preparate cu Mamaliga |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se pune ceaunul cu apa la fiert. Cand apa este fierbinte se pune sare si se presoara putin malai. La primele clocote, se introduce malaiul . . .
Detalii
|
|
|
Urs de Mamaliga (Bulz)
|
Timp
65 min
|
|
Categorie Fainoase si preparate cu Mamaliga |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se face o mamaliga potrivit de tare. Se iau cu lingura bucati de marimea unui mar mijlociu, se umple fiecare cu o lingurita sau doua de . . .
Detalii
|
|
|
Mamaliga la Cuptor
|
Timp
70 min
|
|
Categorie Fainoase si preparate cu Mamaliga |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se face o mamaliga mai moaie. Se unge cu unt o forma rezistenta la foc. Se pune un strat subtire de mamaliga asezata usor si intinsa cu o . . .
Detalii
|
|
|
Balmus
|
Timp
60 min
|
|
Categorie Fainoase si preparate cu Mamaliga |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se pune la fiert laptele indoit cu apa, din care se face o mamaliga ceva mai moale. 2. Cand este gata, se adauga . . .
Detalii
|
|
|
Mamaliga cu Ochiuri
|
Timp
60 min
|
|
Categorie Fainoase si preparate cu Mamaliga |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se pune la fiert laptele indoit cu apa, din care se face o mamaliga potrivit de moale. Cand este gata, se adauga untul, smantana si branza. . . .
Detalii
|
|
|
Galuste de Mamaliga
|
Timp
60 min
|
|
Categorie Fainoase si preparate cu Mamaliga |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se face o mamaliga potrivit de tare. Se adauga putin unt si branza rasa. 2. Se ia cu lingura din mamaliga, se fac . . .
Detalii
|
|
|
Alivanca
|
Timp
60 min
|
|
Categorie Fainoase si preparate cu Mamaliga |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se freaca intr-un castron branza de vaca pana devine ca o crema. Se pun pe rand ouale, malaiul, faina, smantana, untul. Se pune sare. Detalii
|
|
|
Pilaf de Gris
|
Timp
45 min
|
|
Categorie Fainoase si preparate cu Mamaliga |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se pune apa la fiert cu putina sare. Cand apa clocoteste, se toarna o ceasca mica de gris, cu incetul, sa curga in ploaie. Detalii
|
|
|
Cascaval Pane
|
Timp
30 min
|
|
Categorie Fainoase si preparate cu Mamaliga |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se taie cascavalul in felii de marime potrivita, groase de circa 1 cm. 2. Se dau prin faina, ou batut si pesmet. . . .
Detalii
|
|
|
Coltunasi cu Carne la Cuptor
|
Timp
80 min
|
|
Categorie Fainoase si preparate cu Mamaliga |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se face un aluat de taitei din doua oua, insa ceva mai moale. Separat se trece prin masina carnea, de preferinta de berbec, se prajeste . . .
Detalii
|
|
|
Coltunasi cu Branza
|
Timp
70 min
|
|
Categorie Fainoase si preparate cu Mamaliga |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se face un aluat de taitei din doua oua, insa ceva mai U moale. Se intinde o foaie si inainte de a se zbici, se taie patrate de 5 — 6 cm. . . .
Detalii
|
|
|
Coltunasi cu Carne, Fierti
|
Timp
65 min
|
|
Categorie Fainoase si preparate cu Mamaliga |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se pregateste foaia de aluat la fel ca mai sus. Se taie patrate de 5 — 6 cm. Se trece prin masina carnea cruda sau rasol fiert si se . . .
Detalii
|
|
| |
|
|