retete culinare

Mamaliga cu Ochiuri

Mamaliga cu Ochiuri


Meniu:
cina

Timp preparare: 60 minute

Ingrediente:
400 g malai
1,3 l lapte indoit cu apa
Sare
1 lingura unt
2 linguri smantana
2 linguri branza
6 oua
Unt proaspat cat o nuca


Mod preparare:


 1. Se pune la fiert laptele indoit cu apa, din care se face o mamaliga potrivit de moale. Cand este gata, se adauga untul, smantana si branza.
 2. Se unge cu unt o forma rezistenta la foc, se aseaza mamaliga, se netezeste deasupra, apoi cu dosul unei linguri muiate in unt topit, se fac cuiburi de marimea unui ou.
 3. Se sparge cate un ou in fiecare cuib, se pun deasupra cateva bucatele de unt si se da la cuptor pana incepe sa se prinda albusul. Se serveste in forma.

Pofta buna!

                                                                            2011-07-30




CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Salate

Mamaliga Fiarta
Mamaliga Fiarta
Timp
60 min
Categorie
Fainoase si preparate cu Mamaliga
Meniu
Cina


 1. Se pune ceaunul cu apa la fiert. Separat se pregateste malaiul proaspat cernut. Cand apa da in fiert, se adauga o lingurita de sare si se . . . Detalii

Mamaliga Pripita
Mamaliga Pripita
Timp
60 min
Categorie
Fainoase si preparate cu Mamaliga
Meniu
Cina


 1. Se pune ceaunul cu apa la fiert. Cand apa este fierbinte se pune sare si se presoara putin malai. La primele clocote, se introduce malaiul . . . Detalii

Urs de Mamaliga (Bulz)
Urs de Mamaliga (Bulz)
Timp
65 min
Categorie
Fainoase si preparate cu Mamaliga
Meniu
Cina


 1. Se face o mamaliga potrivit de tare. Se iau cu lingura bucati de marimea unui mar mijlociu, se umple fiecare cu o lingurita sau doua de . . . Detalii

Mamaliga la Cuptor
Mamaliga la Cuptor
Timp
70 min
Categorie
Fainoase si preparate cu Mamaliga
Meniu
Cina


 1. Se face o mamaliga mai moaie. Se unge cu unt o forma rezistenta la foc. Se pune un strat subtire de mamaliga asezata usor si intinsa cu o . . . Detalii

Balmus
Balmus
Timp
60 min
Categorie
Fainoase si preparate cu Mamaliga
Meniu
Cina


 1. Se pune la fiert laptele indoit cu apa, din care se face o mamaliga ceva mai moale.
 2. Cand este gata, se adauga . . . Detalii

Mamaliga cu Ochiuri
Mamaliga cu Ochiuri
Timp
60 min
Categorie
Fainoase si preparate cu Mamaliga
Meniu
Cina


 1. Se pune la fiert laptele indoit cu apa, din care se face o mamaliga potrivit de moale. Cand este gata, se adauga untul, smantana si branza. . . . Detalii

Galuste de Mamaliga
Galuste de Mamaliga
Timp
60 min
Categorie
Fainoase si preparate cu Mamaliga
Meniu
Cina


 1. Se face o mamaliga potrivit de tare. Se adauga putin unt si branza rasa.
 2. Se ia cu lingura din mamaliga, se fac . . . Detalii

Alivanca
Alivanca
Timp
60 min
Categorie
Fainoase si preparate cu Mamaliga
Meniu
Cina


 1. Se freaca intr-un castron branza de vaca pana devine ca o crema. Se pun pe rand ouale, malaiul, faina, smantana, untul. Se pune sare.
Detalii

Pilaf de Gris
Pilaf de Gris
Timp
45 min
Categorie
Fainoase si preparate cu Mamaliga
Meniu
Cina


 1. Se pune apa la fiert cu putina sare. Cand apa clocoteste, se toarna o ceasca mica de gris, cu incetul, sa curga in ploaie.
Detalii

Cascaval Pane
Cascaval Pane
Timp
30 min
Categorie
Fainoase si preparate cu Mamaliga
Meniu
Pranz


 1. Se taie cascavalul in felii de marime potrivita, groase de circa 1 cm.
 2. Se dau prin faina, ou batut si pesmet. . . . Detalii

Coltunasi cu Carne la Cuptor
Coltunasi cu Carne la Cuptor
Timp
80 min
Categorie
Fainoase si preparate cu Mamaliga
Meniu
Cina


 1. Se face un aluat de taitei din doua oua, insa ceva mai moale. Separat se trece prin masina carnea, de preferinta de berbec, se prajeste . . . Detalii

Coltunasi cu Branza
Coltunasi cu Branza
Timp
70 min
Categorie
Fainoase si preparate cu Mamaliga
Meniu
Cina


 1. Se face un aluat de taitei din doua oua, insa ceva mai U moale. Se intinde o foaie si inainte de a se zbici, se taie patrate de 5 — 6 cm. . . . Detalii

Coltunasi cu Carne, Fierti
Coltunasi cu Carne, Fierti
Timp
65 min
Categorie
Fainoase si preparate cu Mamaliga
Meniu
Cina


 1. Se pregateste foaia de aluat la fel ca mai sus. Se taie patrate de 5 — 6 cm. Se trece prin masina carnea cruda sau rasol fiert si se . . . Detalii