retete culinare

Vinete Umplute cu Orez

Vinete Umplute cu Orez


Meniu:
cina

Timp preparare: 60 minute

Ingrediente:
6 vinete mijlocii
1/2 ceasca orez
500 g rosii
1 ceapa
1 catel de usturoi
1 lingurita de zahar
Sare, piper
2 linguri ulei
1 lingura pesmet


Mod preparare:


 1. Se aleg vinete potrivit de mari. Dupa ce s-a taiat capatul dinspre coada, se taie vinetele in doua, in lungime. Se pun in apa clocotita si se tin un sfert de ora.
 2. Se scot, se sareaza si se aseaza pe masa de lemn, deasupra punandu-se un fund cu greutati pe el. Se tin astfel o jumatate de ora sa se scurga.
 3. Se prajeste o ceapa taiata marunt cu o lingura de ulei. Se adauga rosiile taiate bucati, usturoiul, zaharul, sare, piper. Se lasa totul sa fiarba pana se obtine un sos bine scazut, se trece prin sita.
 4. Se fierbe separat in apa 1/2 ceasca de orez. Se scobesc jumatatile de vinete, se toaca miezul, se amesteca cu orezul scurs de apa si cu o parte din sos.
 5. Se unge cu ulei o forma de pamant cu margini joase, se aseaza vinetele; cu o lingura se pune umplutura in fiecare, se presara pesmet, se da la cuptor la foc potrivit.
 6. Cand sunt gata, se toarna imprejur sosul de rosii care a mai ramas. Aceeasi mancare se poate pregati cu unt, servindu-se calda.




CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Mancare din Legume - Retete cu Vinete

Vinete calite in Sos de Rosii
Vinete calite in Sos de Rosii
Timp
25 min
Categorie
Retete cu Vinete
Meniu
Cina

- Vinetele si rosiile sunt deosebit de sarace in calorii.

 1. Se spala si se sterg vinetele. Se indeparteaza capatul cu codita, iar restul se taie cubulete. Se . . . Detalii
Ardei Umpluti cu Vinete
Ardei Umpluti cu Vinete
Timp
100 min
Categorie
Retete cu Vinete
Meniu
Cina

 1. Se scot cotoarele de la ardei si se curata de seminte.

 2. Se coc vinetele ca pentru salata, se toaca cu putin miez de paine alba inmuiat in . . . Detalii
Vinete Impanate (Imam Bayldi)
Vinete Impanate (Imam Bayldi)
Timp
100 min
Categorie
Retete cu Vinete
Meniu
Cina


 1. Se aleg vinete proaspete, mai mici. Se taie capatul dinspre coada, apoi cu un cutit mic se fac patru despicaturi in lungime, fara a patrunde . . . Detalii

Vinete Grecesti
Vinete Grecesti
Timp
45 min
Categorie
Retete cu Vinete
Meniu
Cina


 1. Se aleg vinete mijlocii, se taie felii, se oparesc cateva minute in apa clocotita cu sare si se tin 20 minute sub teasc.

Detalii

Vinete cu Branza la Cuptor
Vinete cu Branza la Cuptor
Timp
100 min
Categorie
Retete cu Vinete
Meniu
Cina


 1. Se aleg vinete mijlocii, se taie felii, se oparesc cateva minute in apa clocotita cu sare si se tin 20 minute sub teasc. Se scurg, se dau . . . Detalii

Vinete Umplute cu Orez
Vinete Umplute cu Orez
Timp
60 min
Categorie
Retete cu Vinete
Meniu
Cina


 1. Se aleg vinete potrivit de mari. Dupa ce s-a taiat capatul dinspre coada, se taie vinetele in doua, in lungime. Se pun in apa clocotita si . . . Detalii

Vinete Umplute la Cuptor
Vinete Umplute la Cuptor
Timp
60 min
Categorie
Retete cu Vinete
Meniu
Cina


 1. Se aleg vinete potrivit de mari. Dupa ce s-a taiat capatul dinspre coada, se taie vinetele in doua, pe lungime. Se pun in apa clocotita si . . . Detalii

Vinete Portugheze
Vinete Portugheze
Timp
70 min
Categorie
Retete cu Vinete
Meniu
Cina


 1. Se aleg vinete mijlocii, se taie felii de 1 cm grosime. Se oparesc, se scurg, se sareaza si se pun pe un fund de lemn sa stea 20 de minute . . . Detalii

Mancare de Vinete cu Rosii si Ardei
Mancare de Vinete cu Rosii si Ardei
Timp
60 min
Categorie
Retete cu Vinete
Meniu
Cina


 1. Se  taie rosiile felii. Se aseaza un rand pe fundul cratitei, apoi se pune un rand de ceapa cruda taiata pestisori (felii subtiri). Se taie . . . Detalii

Vinete Coapte cu Branza
Vinete Coapte cu Branza
Timp
60 min
Categorie
Retete cu Vinete
Meniu
Cina


 1. Se aleg vinete mijlocii. Se coc la fel ca pentru salata observand ca sa ramana cat mai albe. Nu se toaca. Se sareaza.
 2. . . . Detalii

Chiftele de Vinete cu Sos de Rosii
Chiftele de Vinete cu Sos de Rosii
Timp
60 min
Categorie
Retete cu Vinete
Meniu
Cina


 1. Se coc vinetele, se curata si se aseaza pe un fund inclinat sa se scurga. Se toaca si se amesteca cu doua oua, sare, piper si faina, astfel . . . Detalii