retete culinare

Cartofi Copti cu Creveti si Avocado

Cartofi Copti cu Creveti si Avocado


Meniu:
cina

Timp preparare: 80 minute

Ingrediente:

Pentru 4 portii
8 cartofi medii
sare, piper macinat, ulei
folie de aluminiu

Pentru umplutura
1 ceapa, 1 catel de usturoi
80 g verdeturi proaspete (marar, busuioc, patrunjel, tarhon)
200 g somon afumat
1/2 lamaie
150 ml iaurt, 150 ml smantana
1 avocado copt, dar nu prea moale
100 g creveti mici fierti
cateva frunze de marar pentru decor


Mod preparare:


- Deoarece majoritatea nutrientilor se gasesc in coaja cartofului  sau imediat sub aceasta, cel mai sanatos este sa consumati cartofii cu tot cu coaja.

 1. Se incalzeste cuptorul la 200°C. Cartofii se freaca, se spala, se sterg si se sareaza. Apoi se impacheteaza cate unul in folie de aluminiu unsa cu ulei, se inchide bine folia si se aseaza intr-o tava, unul langa altul. Se coc la cuptor aprox. 1 ora (pozitia 3-4).
 2. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Se usuca verdeturile spalate, iar apoi se toaca marunt. Somonul se taie in cubulete exceptand o felie, care se taie in fasii late de 2 cm.
 3. Se stoarce lamaia, iar zeama se amesteca cu iaurtul si smantana, apoi se adauga cubuletele de ceapa si usturoi, verdeturile si somonul taiat cubulete. Se condimenteaza dupa gust cu piper.
 4. Fructul de avocado se cojeste, se taie in doua, se indeparteza samburele, iar pulpa se taie cubulete. Se scot cartofii din folie, se cresteaza adanc pe ambele directii si se indeparteaza usor marginile. Se toarna sosul in mijlocul fiecarui cartof, iar peste acestia se pun cubuletele de avocado, fasii de somon si creveti. Se decoreaza cu frunze de marar.

Sfaturi Utile:
- Cartofii copti in folie de aluminiu pierd putin din materiile nutritive. Pierderile sunt cele mai mari cand cartofii sunt curatati si fierti in apa.
- Pentru umplerea cartofilor acestia trebuie crestati in cruce, iar apoi se indeparteaza usor marginile. Umplutura se aseaza in adancitura creata.

Pofta mare!

CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Mancare din Peste si Fructe de mare - Retete cu Fructe de mare

Salata cu Creveti Marinati
Salata cu Creveti Marinati
Timp
30 min
Categorie
Retete cu Fructe de mare
Meniu
Cina
Crevetii contin acizi grasi omega-3, ce protejeaza inima.
  1. Se curata salata, se spala, se zvanta, se rupe in bucatele si se aseaza pe un platou
  2. Se curata ceapa si usturoiul, se . . . Detalii
Creveti cu paste si susan
Creveti cu paste si susan
Timp
30 min
Categorie
Retete cu Fructe de mare
Meniu
Cina
Crevetii contin acizi grasi omega-3, benefici pentru inima.

1. Se spala si se scurg germenii de soia. Se curata si se taie ceapa, impreuna cu partea verde, frageda, in bucati de 2 cm, iar . . . Detalii
Omleta cu Creveti si Cartofi
Omleta cu Creveti si Cartofi
Timp
35 min
Categorie
Retete cu Fructe de mare
Meniu
Mic Dejun

- Cartofii contin multa vitamina C si potasiu.
- Crevetii contin multe materii minerale si iod.

 1. Se spala cartofii, se curata si se taie in cubulete. Dovleceii se curata, se . . . Detalii
Cartofi Copti cu Creveti si Avocado
Cartofi Copti cu Creveti si Avocado
Timp
80 min
Categorie
Retete cu Fructe de mare
Meniu
Cina


- Deoarece majoritatea nutrientilor se gasesc in coaja cartofului  sau imediat sub aceasta, cel mai sanatos este sa consumati cartofii cu tot cu coaja.

Detalii

Raci Fierti
Raci Fierti
Timp
20 min
Categorie
Retete cu Fructe de mare
Meniu
Cina


 1. Se controlează ca toţi racii care trebuie pregătiţi să fie vii. Se fierbe atâta apă într-o oală cât . . . Detalii

Pilaf de Raci
Pilaf de Raci
Timp
45 min
Categorie
Retete cu Fructe de mare
Meniu
Cina


 1. Se fierb racii în apă cu Sare. După dorinţă se poate adăuga în apă zarzavat de supă şi ceapă. . . . Detalii

Scordolea de Raci
Scordolea de Raci
Timp
40 min
Categorie
Retete cu Fructe de mare
Meniu
Cina


 1. Se fierb racii. Se curăţă nucile de coajă şi se pisează bine într-o piuliţă de piatră.
Detalii

Midii Fierte
Midii Fierte
Timp
25 min
Categorie
Retete cu Fructe de mare
Meniu
Cina


 1. Ca şi la raci, o primă condiţie la pregătirea midiilor este ca ele să fie cât se poate de proaspete. Fie că . . . Detalii

Midii Pescaresti
Midii Pescaresti
Timp
45 min
Categorie
Retete cu Fructe de mare
Meniu
Cina


 1. Se fierb midiile(vezi Retete cu Fructe de mare/Midii Fierte) . Se scoate cu totul carnea din scoică, se ţine la cald, dar nu . . . Detalii

Pilaf de Midii
Pilaf de Midii
Timp
40 min
Categorie
Retete cu Fructe de mare
Meniu
Cina


 1. Se fierb midiile cu puţină apă şi se scoate carnea dinăuntru. Se prăjesc uşor în unt sau în ulei o . . . Detalii

Midii Prajite
Midii Prajite
Timp
60 min
Categorie
Retete cu Fructe de mare
Meniu
Cina


 1. Se fierb midiile după cum s-a arătat mai sus şi se scot din scoică.
 2. Din ou, lapte, . . . Detalii

Melci Fierti
Melci Fierti
Timp
200 min
Categorie
Retete cu Fructe de mare
Meniu
Cina


 1. Melcii sunt mai gustoşi începând din octombrie până în martie, când se închid pentru iarnă cu o pojghiţă ca . . . Detalii

Melci Prajiti in Aluat
Melci Prajiti in Aluat
Timp
200 min
Categorie
Retete cu Fructe de mare
Meniu
Pranz


 1. Se fierb melcii şi se scot din scoică. Cu două ore înainte se face un aluat ca de clătite, din făină, lapte, . . . Detalii