retete culinare

Midii Pescaresti

Midii Pescaresti


Meniu:
cina

Timp preparare: 45 minute

Ingrediente:
2 kg midii,
1 pahar de vin,
1 ceapă,
1 frunză de pătrunjel,
Cimbru, dafin,
2 căţei de usturoi,
Sare, piper,
50 g unt proaspăt,
2 linguri pesmet,
1 lingură pătrunjel verde tocat,
1 linguriţă zeamă de lămâie.


Mod preparare:


 1. Se fierb midiile(vezi Retete cu Fructe de mare/Midii Fierte) . Se scoate cu totul carnea din scoică, se ţine la cald, dar nu direct pe maşină. Se scurge zeama în alt vas, Se spală cratiţa, se pune un pahar nu prea plin de vin alb şi o ceapă mică tăiată foarte mărunt.
 2. Se lasă să scadă la foc iute. Se adaugă zeama în care au fiert midiile şi se lasă să dea 2 — 3 clocote.
 3. Se trage pe marginea maşinii, se adaugă untul tăiat în bucăţele mici ca să se topeascâ repede şi pesmetul turnat în ploaie, ca să nu facă cocoloşi, apoi pătrunjelul şi zeama de lămâie.
 4. Se pun midiile în sos şi se lasă pe foc, dar fără să fiarbă. Se servesc fierbinţi.




CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Mancare din Peste si Fructe de mare - Retete cu Fructe de mare

Salata cu Creveti Marinati
Salata cu Creveti Marinati
Timp
30 min
Categorie
Retete cu Fructe de mare
Meniu
Cina
Crevetii contin acizi grasi omega-3, ce protejeaza inima.
  1. Se curata salata, se spala, se zvanta, se rupe in bucatele si se aseaza pe un platou
  2. Se curata ceapa si usturoiul, se . . . Detalii
Creveti cu paste si susan
Creveti cu paste si susan
Timp
30 min
Categorie
Retete cu Fructe de mare
Meniu
Cina
Crevetii contin acizi grasi omega-3, benefici pentru inima.

1. Se spala si se scurg germenii de soia. Se curata si se taie ceapa, impreuna cu partea verde, frageda, in bucati de 2 cm, iar . . . Detalii
Omleta cu Creveti si Cartofi
Omleta cu Creveti si Cartofi
Timp
35 min
Categorie
Retete cu Fructe de mare
Meniu
Mic Dejun

- Cartofii contin multa vitamina C si potasiu.
- Crevetii contin multe materii minerale si iod.

 1. Se spala cartofii, se curata si se taie in cubulete. Dovleceii se curata, se . . . Detalii
Cartofi Copti cu Creveti si Avocado
Cartofi Copti cu Creveti si Avocado
Timp
80 min
Categorie
Retete cu Fructe de mare
Meniu
Cina


- Deoarece majoritatea nutrientilor se gasesc in coaja cartofului  sau imediat sub aceasta, cel mai sanatos este sa consumati cartofii cu tot cu coaja.

Detalii

Raci Fierti
Raci Fierti
Timp
20 min
Categorie
Retete cu Fructe de mare
Meniu
Cina


 1. Se controlează ca toţi racii care trebuie pregătiţi să fie vii. Se fierbe atâta apă într-o oală cât . . . Detalii

Pilaf de Raci
Pilaf de Raci
Timp
45 min
Categorie
Retete cu Fructe de mare
Meniu
Cina


 1. Se fierb racii în apă cu Sare. După dorinţă se poate adăuga în apă zarzavat de supă şi ceapă. . . . Detalii

Scordolea de Raci
Scordolea de Raci
Timp
40 min
Categorie
Retete cu Fructe de mare
Meniu
Cina


 1. Se fierb racii. Se curăţă nucile de coajă şi se pisează bine într-o piuliţă de piatră.
Detalii

Midii Fierte
Midii Fierte
Timp
25 min
Categorie
Retete cu Fructe de mare
Meniu
Cina


 1. Ca şi la raci, o primă condiţie la pregătirea midiilor este ca ele să fie cât se poate de proaspete. Fie că . . . Detalii

Midii Pescaresti
Midii Pescaresti
Timp
45 min
Categorie
Retete cu Fructe de mare
Meniu
Cina


 1. Se fierb midiile(vezi Retete cu Fructe de mare/Midii Fierte) . Se scoate cu totul carnea din scoică, se ţine la cald, dar nu . . . Detalii

Pilaf de Midii
Pilaf de Midii
Timp
40 min
Categorie
Retete cu Fructe de mare
Meniu
Cina


 1. Se fierb midiile cu puţină apă şi se scoate carnea dinăuntru. Se prăjesc uşor în unt sau în ulei o . . . Detalii

Midii Prajite
Midii Prajite
Timp
60 min
Categorie
Retete cu Fructe de mare
Meniu
Cina


 1. Se fierb midiile după cum s-a arătat mai sus şi se scot din scoică.
 2. Din ou, lapte, . . . Detalii

Melci Fierti
Melci Fierti
Timp
200 min
Categorie
Retete cu Fructe de mare
Meniu
Cina


 1. Melcii sunt mai gustoşi începând din octombrie până în martie, când se închid pentru iarnă cu o pojghiţă ca . . . Detalii

Melci Prajiti in Aluat
Melci Prajiti in Aluat
Timp
200 min
Categorie
Retete cu Fructe de mare
Meniu
Pranz


 1. Se fierb melcii şi se scot din scoică. Cu două ore înainte se face un aluat ca de clătite, din făină, lapte, . . . Detalii