retete culinare

Pulpa de Berbec la Tava

Pulpa de Berbec la Tava


Meniu:
cina

Timp preparare: 150 minute

Ingrediente:
2 kg pulpă
50 g slănină
1 căpăţână usturoi
1 lingură untură
Sare


Mod preparare:


 1. Se alege totdeauna carne de berbec tânăr şi care nu miroase. Totuşi, carnea de berbec nu se întrebuinţează niciodată prea proaspătă şi se ţine cel puţin 2-3 zile după ce animalul a fost tăiat, la un loc răcoros şi bine aerisit, iar iarna se păstrează 5-6 zile.
 2. Se curăţă pulpa de pieliţe şi mai ales de grăsime, care are un gust neplăcut. Se curăţă, însă numai cu o oră înainte de pregătire. Pulpa pregătită pentru fript se împănează sau nu cu slănină şi usturoi, după gust. Se sărează şi se aşează în tavă. Se ţine astfel o jumătate de ora, se dă apoi la cuptor, la foc potrivit.
 3. Cât stă la cuptor, se unge din când în când cu zeama din tavă, până se frăgezeşte, iar la sfârşit se unge cu untură. Când este gata, se taie felii, iar sosul se curăţă de grăsime, se fierbe cu puţină apă şi se serveşte separat.
 4. Garnitura obişnuită la friptura de berbec este fasolea boabe sau piureul de fasole.




CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Mancare din Porc, Vita, Vitel, Miel, Oaie - Retete cu carne de Miel si Oaie

Salata Algeriana cu Chiftelute de Miel
Salata Algeriana cu Chiftelute de Miel
Timp
50 min
Categorie
Retete cu carne de Miel si Oaie
Meniu
Pranz
1. Pune grauntele pentru cuscus intr-un castron, stropeste-le cu apa rece si scurge-o imediat. Lasa grauntele astfel timp de 15 minute, amestecand in ele din cand in cand, cu . . . Detalii
Frigarui din Carne de Miel
Frigarui din Carne de Miel
Timp
50 min
Categorie
Retete cu carne de Miel si Oaie
Meniu
Pranz


-Paprica contine de 2-3 ori mai multa vitamina C decat citricele.
-Ceapa are un efect de eliminare a substantelor de balast.

1.
. . . Detalii

Sufleu de Miel cu cartofi
Sufleu de Miel cu cartofi
Timp
100 min
Categorie
Retete cu carne de Miel si Oaie
Meniu
Cina


- Varietate mediteraneana: carnea de miel, salvia si condimentele de Provence creaza un gust deosebit. Daca se inlocuieste jumatate din cantitatea de smantana cu . . . Detalii

Carne de Miel cu Cartofi si Spanac la cuptor
Carne de Miel cu Cartofi si Spanac la cuptor
Timp
90 min
Categorie
Retete cu carne de Miel si Oaie
Meniu
Cina

- Spanacul contine mult fier si acid folic, ce ajuta la formarea sangelui si vaselor sanguine.

 1. Se dezgheata spanacul si se preseaza bine. Se curata ceapa si usturoiul, apoi se . . . Detalii
Stufat de Miel
Stufat de Miel
Timp
60 min
Categorie
Retete cu carne de Miel si Oaie
Meniu
Cina


 1. Se taie carnea de miel în bucăţi potrivite care se prăjesc cu o lingură de grăsime. Se adaugă un praf de . . . Detalii

Miel cu Spanac
Miel cu Spanac
Timp
60 min
Categorie
Retete cu carne de Miel si Oaie
Meniu
Pranz


 1. Se prăjesc în untură bucăţile de carne cu o ceapă tăiată mărunt şi se adaugă un praf de . . . Detalii

Miel cu Macris
Miel cu Macris
Timp
60 min
Categorie
Retete cu carne de Miel si Oaie
Meniu
Pranz


 1. Se prăjesc în untură bucăţile de carne cu o ceapă tăiată mărunt şi se adaugă un praf de . . . Detalii

Anghemaht de Miel
Anghemaht de Miel
Timp
60 min
Categorie
Retete cu carne de Miel si Oaie
Meniu
Cina


 1. Se fierb bucăţile de miel la fel ca pentru pilaf. Se face separat un rântaş alb dintr-o lingură de unt cu o . . . Detalii

Ciulama de Miel
Ciulama de Miel
Timp
90 min
Categorie
Retete cu carne de Miel si Oaie
Meniu
Cina

 1. Se taie carnea în bucăţele potrivite. Se pune la fiert cu un litru de apă rece şi sare. Carnea trebuie să fie acoperită cu apă. Când . . . Detalii
Miel cu Ciuperci
Miel cu Ciuperci
Timp
60 min
Categorie
Retete cu carne de Miel si Oaie
Meniu
Cina


 1. Se prăjesc în aceeaşi cratiţă, cu o lingură de unt sau de untură, bucăţile de carne, o ceapă . . . Detalii

Friptura de Miel
Friptura de Miel
Timp
90 min
Categorie
Retete cu carne de Miel si Oaie
Meniu
Pranz


 1. Se spală carnea de miel, se presare sare şi se lasă să stea o jumătate de ora. Se aşează într-o . . . Detalii

Miel Pane
Miel Pane
Timp
45 min
Categorie
Retete cu carne de Miel si Oaie
Meniu
Cina


 1. Se spală bucata de miel, se taie în bucăţi late de 2 — 3 degete. Se sărează şi se ţin 20 de minute. . . . Detalii

Miel la Gratar
Miel la Gratar
Timp
60 min
Categorie
Retete cu carne de Miel si Oaie
Meniu
Pranz


 1. De la un miel gras se aleg pulpele şi capul pieptului, adică 1 bucata dintre umărul din faţă până la . . . Detalii

Pulpa de Berbec la Tava
Pulpa de Berbec la Tava
Timp
150 min
Categorie
Retete cu carne de Miel si Oaie
Meniu
Cina


 1. Se alege totdeauna carne de berbec tânăr şi care nu miroase. Totuşi, carnea de berbec nu se întrebuinţează . . . Detalii

Cotlete de Berbec la Tigaie
Cotlete de Berbec la Tigaie
Timp
90 min
Categorie
Retete cu carne de Miel si Oaie
Meniu
Cina


 1. Se taie cotletele de grosimea degetului. Se curăţă de grăsime şi de pieliţa din lungul osului. Se bat mai ales . . . Detalii

Cotlete de Berbec la Gratar
Cotlete de Berbec la Gratar
Timp
90 min
Categorie
Retete cu carne de Miel si Oaie
Meniu
Cina


 1. Se taie cotletele de grosimea degetului. Se curăţă de grăsime şi de pieliţa din lungul osului.
Detalii

Frigarui de Ficat
Frigarui de Ficat
Timp
50 min
Categorie
Retete cu carne de Miel si Oaie
Meniu
Pranz


 1. Se curata ficatul, se taie in felii de grosimea degetului, iar fiecare felie in patrate de circa 3 cm. Se adauga putin piper. Se infierbanta . . . Detalii