|
|
Muschi de Vitel cu sos condimentat
|
Timp
100 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Carnea se freaca cu sare si piper si se leaga (vezi Sfaturi utlie). Legumele se spala si se curata, iar ceapa se taie in doua. 2. Intr-un vas . . .
Detalii
|
|
|
Fondue Oriental
|
Timp
50 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
- Legumele trebuiesc taiate doar imediat inainte de servire, deoarece datorita luminii si aerului vitaminele si materiile minerale se deterioreaza; eventual . . .
Detalii
|
|
|
Rulouri de Carne (Varietati)
|
Timp
70 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Pranz
|
|
-Carnea de vita trebuie cumparata cu mare grija: cel mai bine este daca o cumparati de la un macelar de incredere.
1. Se inmoaie . . .
Detalii
|
|
|
Curry de Vita Indian
|
Timp
95 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
Partile cele mai slabe din vita sunt gatul si spata.
1. Se taie carnea in cubulete, ca pentru tocanita. Se curata ceapa si usturoiul si . . .
Detalii
|
|
|
Friptura de Vitel cu Legume
|
Timp
45 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Pranz
|
|
-Muschiuletul contine mai putina grasime, decat alte tipuri de carne
1. Se spala carnea cu apa rece, se sterge bine si se da cu . . .
Detalii
|
|
|
Ramstec cu Unt Condimentat
|
Timp
30 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
Muschiuletul de vita este mereu slab si fraged: chiar daca este destul de scump, mancarurile preparate din acesta vor fi excelente.
Detalii
|
|
|
File de Muschi clasic
|
Timp
40 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
Fierul continut in carnea de vita se absoarbe in corpul uman de 3-5 ori mai bine decat fierul din hrana vegetala.
1. Se clatesc repede feliile de carne sub un jet . . .
Detalii
|
|
|
Frigarui de Vita cu sos de Iaurt
|
Timp
50 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Pranz
|
|
Daca preparati pe gratar cu carbuni, puneti sub frigarui o folie de aluminiu, pentru ca grasimea topita sa nu aprinda jarul.
1. Se . . .
Detalii
|
|
|
Antricot de Vita cu Legume
|
Timp
30 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
Carnea slaba de vita si legumele alcatuiesc o mancare foarte sanatoasa.
1. Se curata legumele pentru supa si se spala ceapa, dar nu . . .
Detalii
|
|
|
Rulouri de Vita in Sos de Rosii
|
Timp
110 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Pranz
|
|
Ca aperitiv serviti paste.
1. Se decongeleaza spanacul si se preseaza. Ceapa se toaca marunt, iar jumatate se caleste in 20 g unt, . . .
Detalii
|
|
|
Muschiulet De Vita Si Ardei
|
Timp
50 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Mic Dejun
|
|
Uleiul este mai sanatos pentru organism decat grasimea animala, folositi ulei vegetal la gatit.
1. Se da in clocot orezul intr-o . . .
Detalii
|
|
|
Cordon Bleu
|
Timp
25 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
Va contine mai putin colesterol, daca in loc de unt, la prajit se foloseste ulei de floarea-soarelui.
1. Se spala feliile de carne . . .
Detalii
|
|
|
Tocanita de Vita cu Vin
|
Timp
110 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
Dupa preferinta, se pot folosi mai multe legume, crescand in acest fel continutul de vitamine, materii nutritive si minerale.
1. Se curata si se toaca ceapa. Se taie . . .
Detalii
|
|
|
Cartofi la cuptor cu Carne Tocata
|
Timp
70 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Pranz
|
|
- Mancare simpla, dar delicioasa: cartofi, carne tocata si rosii sub o crusta de cascaval. - Aceasta mancare este saraca in calorii, deoarece se prepara . . .
Detalii
|
|
|
Rasol de Vaca
|
Timp
200 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Carnea cea mai gustoasă pentru rasol este mugurul de piept, fluierul şi carnea de la coadă. 2. Se . . .
Detalii
|
|
|
Rasol cu Smantana
|
Timp
120 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se scoate carnea de pe coaste, se face o ruladă (sul), se leagă cu aţă şi se pune la fiert ca mai sus, . . .
Detalii
|
|
|
Tocana
|
Timp
120 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se alege came de la piept, mai grasă, sau came de pe coaste. Se taie carnea în bucăţi potrivite şi se . . .
Detalii
|
|
|
Gulas cu Galuste
|
Timp
30 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se taie carnea în bucăţi potrivite şi se prăjeşte cu o lingură de untură. Se adaugă ceapa . . .
Detalii
|
|
|
Cartofi cu Carne
|
Timp
100 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se taie carnea în bucăţi potrivite. Se prăjesc în cratiţă cu ceapa tăiată mărunt şi cu o . . .
Detalii
|
|
|
Praz cu Carne
|
Timp
60 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se pune carnea la foc, la fel ca pentru mâncarea de cartofi; nu se pune ceapă, deoarece prazul are el singur miros tare. Se . . .
Detalii
|
|
|
Morcovi cu Carne
|
Timp
45 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se pune carnea la foc la fel ca pentru mâncarea cu cartofl. Se curăţă morcovii. Dacă sunt mari, se taie felii . . .
Detalii
|
|
|
Fasole Boabe cu Carne
|
Timp
90 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se pregăteşte carnea la fel ca pentru mâncarea cu cartofi. Se alege fasole care nu lasă coji şi se fierbe separat, . . .
Detalii
|
|
|
Fasole Verde cu Carne
|
Timp
90 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se taie carnea în bucăţi potrivite. Se prăjeşte cu două cepe tăiate mărunt şi cu o lingură de . . .
Detalii
|
|
|
Bame cu Carne
|
Timp
45 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se pregăteşte carnea ca pentru mâncarea cu cartofi. Între timp se curăţă bamele de codiţă, se . . .
Detalii
|
|
|
Vinete cu Carne
|
Timp
60 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se pregăteşte camea ca pentru mâncarea cu cartofi. Se taie câteva vinete, fără să se cureţe de coajă, . . .
Detalii
|
|
|
Vitel cu Ciuperci
|
Timp
60 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se taie camea de viţel în bucăţele potrivite. Se pun într-o cratiţă să se prăjească cu o . . .
Detalii
|
|
|
Tocana de Vitel
|
Timp
120 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se taie carnea de viţel în bucăţi potrivite. Se pun într-o cratiţă să se prăjească cu o . . .
Detalii
|
|
|
Papricas de Vitel
|
Timp
90 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se taie carnea de viţel în bucăţi potrivite. Se pun într-o cratiţă să se prăjească cu o . . .
Detalii
|
|
|
Vitel cu Dovlecei
|
Timp
90 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se prăjeşte carnea de viţel în unt sau în untură, cu ceapă şi puţină făină. Se . . .
Detalii
|
|
|
Ciulama de Vitel
|
Timp
80 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se taie carnea în bucăţele potrivite. Se pune la fiert cu un litru de apă rece şi Sare. Carnea trebuie să fie . . .
Detalii
|
|
|
Piept de Vitel Umplut
|
Timp
120 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se alege o bucată de carne de la piept. Se scot oasele cu grijă, ca să nu se sfărâme carnea, trăgându-le pe rând . . .
Detalii
|
|
|
Pulpa de Vitel la Tava
|
Timp
120 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se alege o pulpă cam de 1,500 kg. Se dă Sare, se ţine o jumătate de oră, se pune apoi în tavă, se unge cu unt . . .
Detalii
|
|
|
Pulpa de Vitel Impanata
|
Timp
120 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se alege o pulpă cam de 1,500 kg. Se sărează. Se împănează cu bucăţi de slănină. Se . . .
Detalii
|
|
|
Friptura de Vitel de la Rinichi
|
Timp
120 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se alege o bucată de carne cu rinichi. Se desprinde rinichiul, scoţând grăsimea dimprejur. Cu un cuţit ascuţit se desfac . . .
Detalii
|
|
|
Rulade de Vitel
|
Timp
100 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se taie carnea felii ca pentru şniţele, de 1 cm grosime. Se bat cu ciocanul de lemn pentru a se subţia aproape la . . .
Detalii
|
|
|
Snitel Vienez
|
Timp
45 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Una din condiţiile pentru ca şniţelul să reuşească bine este ca bucăţile de carne să nu fie . . .
Detalii
|
|
|
Prune Uscate cu Carne
|
Timp
120 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se pregateste carnea ca pentru mancarea cu cartofi, insa fara ceapa. Se spala prunele, se oparesc, se scurg si se pun peste carne, cand . . .
Detalii
|
|
|
Gutui cu Carne
|
Timp
90 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se taie carnea in bucati potrivite si se pune la prajit cu o lingura de untura. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. Se lasa la . . .
Detalii
|
|
|
Pere cu Carne
|
Timp
90 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se taie carnea in bucati potrivite si se pune la prajit cu o lingura de untura. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. Se lasa la . . .
Detalii
|
|
|
Varza Dulce cu Carne
|
Timp
200 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se taie carnea in bucati potrivite si se pune la prajit cu o lingura de untura. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. Se lasa la . . .
Detalii
|
|
|
Varza Acra cu Carne
|
Timp
120 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se taie carnea in bucati potrivite si se pune la prajit cu o lingura de untura. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. Se lasa la . . .
Detalii
|
|
|
Ghiveci
|
Timp
200 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se taie carnea in bucati potrivite si se pune la prajit cu o lingura de untura. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. Se lasa la . . .
Detalii
|
|
|
Friptura Inabusita
|
Timp
80 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se alege o bucata de pulpa sau alta carne macra. Se sareaza, se impaneaza cu slanina si cu usturoi, se leaga, pentru a capata o forma si se . . .
Detalii
|
|
|
Rulada Umpluta cu Ficat
|
Timp
120 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se alege carne de sub coaste. Se bate bine cu ciocanul de lemn, fara sa se rupa, astlel incat sa se obtina o fasie de 1 cm grosime. Se . . .
Detalii
|
|
|
Snitel Rusesc
|
Timp
90 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se taie carnea in felii groase de un deget. Se bat feliile foarte bine pe fund pana cand carnea incepe aproape sa se rupa. Daca are pielite . . .
Detalii
|
|
|
Friptura la Tava
|
Timp
120 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se alege carne macra de la pulpa sau de la coada. Se sareaza si se tine o jumatate de ora. Se aseaza intr-o tava cu ceapa taiata felii . . .
Detalii
|
|
|
Antricoate la Gratar
|
Timp
60 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Antricoatele trebuie sa fie proaspete, nu insa din ziua in care a fost taiata vita, ci tinute pana a doua sau a treia zi. Altfel sunt tari, . . .
Detalii
|
|
|
Antricoate cu Ceapa Prajita
|
Timp
60 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se frig antricoatele la tava sau la gratar. Se taie ceapa in felii foarte subtiri. Se infierbanta uleiul si cand acesta este bine incins, se . . .
Detalii
|
|
|
Biftec in Faina
|
Timp
90 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se curata muschiul de pielite, se taie in bucati potrivite. Se sareaza. Se usuca bine cu o carpa, se dau prin faina, se frig in untura . . .
Detalii
|
|
|
Snitel de Vitel
|
Timp
60 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Una din conditiile pentru ca snitelul sa reuseasca bine este ca bucatile de carne sa nu fie taiate in lungul fibrelor, ci in curmezis. Se . . .
Detalii
|
|
|
Cotlete de Vitel Pane
|
Timp
60 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se taie cotletele groase de 2 cm. Se indeparteaza bucatica de os de la sira spinarii si pielita din lungul osului. 2. . . .
Detalii
|
|
|
Picioare de Vitel Rasol
|
Timp
80 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se curata bine picioarele si se spala in mai multe ape. Se pun intr-o cratita cu apa rece si se tin la foc pina incepe sa se formeze spuma. . . .
Detalii
|
|
|
Picioare de Vitel cu Sos
|
Timp
80 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se curata bine picioarele si se spala in mai multe ape. Se pun intr-o cratita cu apa rece si se tin la foc pina incepe sa se formeze spuma. . . .
Detalii
|
|
|
Tuslama de Burta
|
Timp
80 min
|
|
Categorie Retete cu carne de Vita si Vitel |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Se spala in mai multe ape si se curata cu sare pana raman albe, o bucata de burta si un picior de vitel. Se pun la fiert in apa, cu un . . .
Detalii
|
|
|