retete culinare

Snitel de Caprioara

Snitel de Caprioara


Meniu:
cina

Timp preparare: 60 minute

Ingrediente:
1 kg carne,
1 lingură făină,
2 linguri untură,
Sare.


Mod preparare:


 1. Una din condiţiile pentru ca şniţelul să reuşească bine este ca bucăţile de carne să nu fie tăiate în lungul fibrelor, ci în curmeziş. Se taie felii de carne din spinare sau din pulpa, se bat usor cu ciocanul de lemn, astfel încât să fie subţiate aproape la jumătate.
 2. Se stropesc cu putin otet inainte de a le pune la prajit. Se sărează, se da în făină. Se înfierbântă o lingură de untură şi o lingură de ulei într-o tigaie. Când grăsimea este foarte fierbinte, se pun şniţelele să se rumenească pe o parte, apoi se întorc pe cealaltă parte.
 3. După ce se rumenesc frumos pe ambele părţi, se aşază pe o farfurie fierbinte şi se servesc cu garnitura de legume.




CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Mancare din Vanat - Retete cu carne de Caprioara si Cerb

Pulpa de Caprioara la Tava
Pulpa de Caprioara la Tava
Timp
120 min
Categorie
Retete cu carne de Caprioara si Cerb
Meniu
Cina


 1. Carnea de caprioara fiind foarte frageda, nu este neaparat necesar sa fie marinata. Cel mult se unge cu ulei amestecat cu rom si se lasa sa . . . Detalii

Cotlete de Caprioara
Cotlete de Caprioara
Timp
90 min
Categorie
Retete cu carne de Caprioara si Cerb
Meniu
Cina


 1. Se taie cotletele de circa 2 cm grosime si se bat usor ca sa se mai subtieze. Se pune intr-o tigaie untul amestecat cu ulei.
Detalii

Snitel de Caprioara
Snitel de Caprioara
Timp
60 min
Categorie
Retete cu carne de Caprioara si Cerb
Meniu
Cina


 1. Una din condiţiile pentru ca şniţelul să reuşească bine este ca bucăţile de carne să nu fie . . . Detalii