retete culinare

Orez Colorat de Primavara

Orez Colorat de Primavara


Meniu:
cina

Timp preparare: 35 minute

Ingrediente:

PENTRU 4 PORTII
600 ml apa
300 g orez fiert cu bobul lung
1 fir ceapa verde
1 catel usturoi
100 g mazare pastai tanara, foarte frageda
1 dovlecel mic (zucchini) de aprox. 100 g
2 rosii
2 linguri ulei de maslina
100 ml smantana pentru gatit
1 legatura patrunjel tocat marunt
sare, piper macinat
nucusoara rasa


Mod preparare:


- Prin combinarea orezului cu legume, se obtine o mancare extrem de satioasa.
- Datorita continutului mare de zaharuri, mazarea pastai tanara, este o sursa importanta de energie.

  1. Se da in clocot apa cu sare, se adauga orezul si se fierbe acoperit timp de aprox. 20 minute, pana se inmoaie, astfel incat boabele sa nu se lipeasca intre ele.

  2. Se spala ceapa verde, se curata si se toaca marunt cu tot cu frunzele verzi. Se curata usturoiul si se piseaza. Se spala mazarea si dovlecelul si li se taie capetele. Se taie dovlecelul in fasii de grosimea unui bat de chibrit. Se oparesc rosiile, se decojesc, iar pulpa se taie in cubulete.

  3. Se prajeste ceapa verde, usturoiul, mazarea si dovlecelul in ulei, la foc mediu, timp de aprox. 5 minute, amestecand continuu.

  4. Se adauga rosiile si smantana si se fierb acoperite, la foc mic sau mediu, timp inca de 3 minute. In acest fel legumele raman usor crocante.

  5. Se adauga orezul fiert peste legume si se condimenteaza cu sare, piper si nucusoara. Se presara deasupra patrunjel si se serveste.

Sfaturi:
-Principala caracteristica a pastailor tinere de mazare, este continutul ridicat in zaharuri si faptul ca pastaile nu prezinta pe interior acea membrana putin apetisanta, ce apare la celelalte soiuri de mazare. Din acest motiv, pastaile practic necoapte, pot fi consumate intregi, chiar daca boabele de mazare nu s-au dezvoltat inca. Aceasta mazare poate fi gasita din mai pana in iunie si este un ingredient ideal pentru prepararea tocanitelor, supelor sau a salatelor. Taiate in forma de romb si aburite, pastaile sunt extrem de gustoase, daca se amesteca cu orez sau paste.

Pofta buna!

CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Orez si Paste - Retete cu Orez

Salata cu orez si menta
Salata cu orez si menta
Timp
15 min
Categorie
Retete cu Orez
Meniu
Pranz


1. Piseaza usturoiul intr-un vas. Adauga mustarul si otetul si amesteca pana la omogenizare. Adauga putin cate putin uleiul de masline si . . . Detalii

Orez Colorat de Primavara
Orez Colorat de Primavara
Timp
35 min
Categorie
Retete cu Orez
Meniu
Cina


- Prin combinarea orezului cu legume, se obtine o mancare extrem de satioasa.
- Datorita continutului mare de zaharuri, mazarea pastai tanara, este o sursa . . . Detalii

Orez Prajit in stil Chinezesc
Orez Prajit in stil Chinezesc
Timp
40 min
Categorie
Retete cu Orez
Meniu
Pranz


Orezul nu trebuie fiert in prea multa apa, deoarece se pierd nutrienti importanti. Raportul corect este: 2 cani de apa la 1 cana de orez.

Detalii

Pilaf de Primavara
Pilaf de Primavara
Timp
40 min
Categorie
Retete cu Orez
Meniu
Pranz

- Continutul de carbohidrati al legumelor este imbogatit de orez.
- Daca pastrati orezul o jumatate de zi in apa rece, acesta se va inmuia mai repede.

  1. Se . . . Detalii
Inel de Orez cu Tocanita de Legume
Inel de Orez cu Tocanita de Legume
Timp
45 min
Categorie
Retete cu Orez
Meniu
Cina


In loc de orez alb folositi orez nedecorticat sau mei: in acest fel mancarea va contine mai multe materii nutritive valoroase.

  1. . . . Detalii

Pilaf Bulgaresc
Pilaf Bulgaresc
Timp
30 min
Categorie
Retete cu Orez
Meniu
Pranz


 1. Se taie ceapa marunt. Se pune intr-o cratita cu ulei, amestecand din cand in cand pana incepe ceapa sa se inmoaie si devine aurie. . . . Detalii