retete culinare

Orez Prajit in stil Chinezesc

Orez Prajit in stil Chinezesc


Meniu:
pranz

Timp preparare: 40 minute

Ingrediente:

PENTRU 4 PORTII
200 g orez cu bobul lung
400 g piept de pui file
250 g ciuperci albe mici
6 linguri sos de soia
1 ardei gras verde
1 ardei rosu mic
1/2 legatura ceapa verde
6 linguri ulei
4 linguri sherry sec
1 lingura ghimbir proaspat macinat
sare, piper negru macinat


Mod preparare:


Orezul nu trebuie fiert in prea multa apa, deoarece se pierd nutrienti importanti. Raportul corect este: 2 cani de apa la 1 cana de orez.

 1. Se spala bine orezul sub un jet de apa. Apa cu sare se aduce la clocot, iar dupa se adauga orezul si se fierbe timp de aprox. 30 minute.

 2. Se spala carnea, se usuca prin stergere si se taie transversal in fasii subtiri, perpendicular pe directia firelor. Fasiile de carne se dau prin sosul de soia si se lasa la marinat, la rece.

 3. Se curata ciupercile si se taie felii. Se taie ardeii in patru, se indeparteaza semintele si cotorul, apoi se taie cubulete. Se curata ceapa si se taie in rondele.

 4. Se scot fasiile de carne din marinata, se scurg, iar marinata se pastreaza. Se incinge jumatate din ulei intr-o tigaie adanca (wok), se adauga fasiile de carne si se prajesc timp de aprox. 5 minute, dupa care se scot si se mentin calde.

 5. Restul de ulei se incinge in wok si se prajesc legumele la foc rapid timp de 3 minute, miscand continuu tigaia. Se adauga ghimbirul, serry-ul si restul de marinata.

6. Se adauga fasiile de carne si orezul, se condimenteaza cu
 sare si piper, iar apoi intreg amestecul se incalzeste.


Sfaturi:
Sherry:
sunt toate acele vinuri, ce sunt obtinute din struguri cultivati exclusiv in Provincia Cádiz din sudul Spaniei. Cele mai importante soiuri sunt fino, amontillado si oloroso. La gatit se folseste in special serry sec: fino sau amontillado. Primul are o savoare moderata, gustoasa, in timp ce amontillado are un usor gust de alune si o aroma mai plina. Oloroso este un vin-desert greu, maroniu-inchis, frecvent cu un gust intens de nuci.

Pofta buna!

CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Orez si Paste - Retete cu Orez

Salata cu orez si menta
Salata cu orez si menta
Timp
15 min
Categorie
Retete cu Orez
Meniu
Pranz


1. Piseaza usturoiul intr-un vas. Adauga mustarul si otetul si amesteca pana la omogenizare. Adauga putin cate putin uleiul de masline si . . . Detalii

Orez Colorat de Primavara
Orez Colorat de Primavara
Timp
35 min
Categorie
Retete cu Orez
Meniu
Cina


- Prin combinarea orezului cu legume, se obtine o mancare extrem de satioasa.
- Datorita continutului mare de zaharuri, mazarea pastai tanara, este o sursa . . . Detalii

Orez Prajit in stil Chinezesc
Orez Prajit in stil Chinezesc
Timp
40 min
Categorie
Retete cu Orez
Meniu
Pranz


Orezul nu trebuie fiert in prea multa apa, deoarece se pierd nutrienti importanti. Raportul corect este: 2 cani de apa la 1 cana de orez.

Detalii

Pilaf de Primavara
Pilaf de Primavara
Timp
40 min
Categorie
Retete cu Orez
Meniu
Pranz

- Continutul de carbohidrati al legumelor este imbogatit de orez.
- Daca pastrati orezul o jumatate de zi in apa rece, acesta se va inmuia mai repede.

  1. Se . . . Detalii
Inel de Orez cu Tocanita de Legume
Inel de Orez cu Tocanita de Legume
Timp
45 min
Categorie
Retete cu Orez
Meniu
Cina


In loc de orez alb folositi orez nedecorticat sau mei: in acest fel mancarea va contine mai multe materii nutritive valoroase.

  1. . . . Detalii

Pilaf Bulgaresc
Pilaf Bulgaresc
Timp
30 min
Categorie
Retete cu Orez
Meniu
Pranz


 1. Se taie ceapa marunt. Se pune intr-o cratita cu ulei, amestecand din cand in cand pana incepe ceapa sa se inmoaie si devine aurie. . . . Detalii