retete culinare

Placinta de Legume

Placinta de Legume


Meniu:
mic dejun

Timp preparare: 60 minute

Ingrediente:
Pentru o forma cu diametrul de 26 cm

Pentru aluat
150 g branza slaba, 150 g faina
150 g unt, sare

Pentru umplutura
2 fire medii de praz
400 g rosii carnoase
500 g spanac
250 g branza de vaci semigrasa
50 g parmezan ras
2 oua
Piper negru macinat
Nucsoara rasa


Mod preparare:

   
  1. Se paseaza bine branza slaba. Se cerne fana intr-un vas si se adauga branza, untul taiat in bucatele si sarea.
  2. Se amesteca cu mixerul cu paletele pentru aluat, pana cand se obtine o masa uniforma. Se impacheteaza in folie de plastic si se lasa la frigider timp de cel putin 45 de minute.
  3. Se curata prazul si se taie in rondele. Se da in clocot o cantitate suficineta de apa cu sare, se adauga prazul si se fierbe timp de 1 minut. Apoi se clateste cu apa rece si se scurge.
  4. Se oparesc rosiile, se decojesc, se taie in patru, se scot semintele si se toaca in cuburi. Se curata spanacul si se spala. Se pune in apa clocotita si se fierbe 1-2 minute, iar apoi se scoate cu o spumiera, se aseaza pe un prosop de hartie si se preseaza bine.
  5. Se preincalzeste cuptorul la 220 C Se unge vasul ales cu unt. Se intinde aluatul sub forma rotunda si se captuseste vasul. Se inteapa cu o furculita si se coace timp de 10 minute (pozitia 4-5 a cuptorului pe gaz).
  6. Se amesteca ingredientele pentru umplutura, se condimenteaza, apoi se adauga legumele. Totul se intinde peste aluat si se coace 30 minute.

Sfaturi Utile:
- Prazul este foarte usor de curatat: se taie partile verzi-inchise si zonele ingrosate ale radacinilor, pentru a lasa numai tulpina si frunzele de culoare verde-deschisa. Deoarece prazul cultivat in natura libera est  de regula murdar, se taie in tulpina de 2 ori la capatul verde al acesteia (in cruce), iar apoi se spala bine sub un jet de apa. Dupa aceasta prazul poate fi taiat in rondele. Prazul tocat nu trebuie lasat mult timp nefolosit, deoarece se oxideaza si devine amarui.
Pofta Buna!

CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Placinte si Aluaturi - Placinte cu Legume

Placinta cu Ciuperci
Placinta cu Ciuperci
Timp
55 min
Categorie
Placinte cu Legume
Meniu
Mic Dejun


Ciupercile sunt bogate in vitaminele B1 si B2, dar in special in vitamina D.

 1. Se toarna faina intr-un vas si se amesteca impreuna cu oul, 2 . . . Detalii

Placinta de Legume
Placinta de Legume
Timp
60 min
Categorie
Placinte cu Legume
Meniu
Mic Dejun

   
  1. Se paseaza bine branza slaba. Se cerne fana intr-un vas si se adauga branza, untul taiat in bucatele si sarea.
  2. Se amesteca cu mixerul cu paletele pentru . . . Detalii

Strudel cu Mazare
Strudel cu Mazare
Timp
40 min
Categorie
Placinte cu Legume
Meniu
Pranz


 1. Intr-o tigaie cu putin ulei se frige mazarea.

 2. Separat, se amesteca ouale, smantana, . . . Detalii