Ingrediente: 400 gr visine 5 oua 50 ml ulei 100 g zahar 150 g faina 2 pliculete zahar vanilat 2 lingurite zeama de lamaie 1,5 lingurita praf de copt coaja rasa de la o lamaie un praf de sare 1 mana de nuci
Mod preparare: 1. Visinele se curata de samburi si se pun la scurs.
2. Se separa ouale. Albusurile se bat cu zaharul, zaharulvanilat, praful de sare si zeama de lamaie, pana devin spuma.
3. Separat, galbenusurile se freaca cu 50 ml de ulei pana se incorporaza bine si se toarna peste spuma de albusuri.
4. Se adauga peste ouale batute bine coaja rasa de lamaie si faina in care am adaugat praful de copt amestecandu-se usor cu un tel (sau cu mixerul).
5. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu unt, iar deasupra se adauga visinile si nucile pisate. (Nu va asteptati la un strat gros, va fi cam de 1,5-2 cm, pentru ca va creste la coacere).
6. Se da la cuptorul preincalzit la foc mare pentru 1o minute, dupa care se reduce focul (aprox. 150-16o grade) si se mai lasa pentru inca 20 minute (se poate verifica cu o scobitoare, daca ramane uscata, aluatul este gata).
Sfat Util: Nucile sunt o alternativa. Daca preferati fara, prajitura este la fel de gustoasa. Se poate inlocui cu fulgi de cocos. (Fiti creativi!)
1.Se preincalzeste cuptorul la 180°C. Se ung cu unt adanciturile formei de briose. Se topeste untul. Intr-un vas de . . .
Detalii
Pliculete Fragede umplute cu Fructe
Timp 80 min
Categorie Prajituri cu fructe
Meniu Deserturi
Vara, cumparati fructe de padure crescute natural, pentru a va asigura ca sunt proaspete.
1.Se incalzeste uleiul si untul, apoi se . . .
Detalii
Prajitura cu Nuca
Timp 45 min
Categorie Prajituri cu fructe
Meniu Deserturi
1. Se bat ouale intregi cu zaharul, pe marginea aragazului. Se adauga faina, nucile taiate marunt cu cutitul (nu trecute prin masina) si putina . . .
Detalii
Prajitura cu Caise
Timp 90 min
Categorie Prajituri cu fructe
Meniu Deserturi
1. Se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune untul, zaharul, un ou, sare. Se intinde o foaie de marimea tavii de copt, . . .
Detalii
Prajitura cu Visine
Timp 90 min
Categorie Prajituri cu fructe
Meniu Deserturi
1. Se spala si se scot samburii la 1/2 kg visine. Se pun in sita de macaroane si se lasa sa se scurga de zeama. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce cresc ca o spuma. . . .
Detalii
Scoarta de Nuca
Timp 70 min
Categorie Prajituri cu fructe
Meniu Deserturi
1. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se adauga faina, nuca taiata in lung cat mai subtire si la sfarsit cele trei albusuri . . .
Detalii
Biscuiti cu Stafide
Timp 60 min
Categorie Prajituri cu fructe
Meniu Deserturi
1. Se aleg stafidele, se spala si se pun intr-o ceasca cu trei linguri de rom. Se lasa sa stea cel putin o jumatate de ora. Se freaca separat . . .
Detalii
Cataif cu Mere
Timp 70 min
Categorie Prajituri cu fructe
Meniu Deserturi
1. Se curata merele, se taie felii foarte fine si se pun sa se macereze cu zahar si cu rom. Se tin astfel o ora. 2. Se . . .
Detalii
Pandispan
Timp 50 min
Categorie Prajituri cu fructe
Meniu Deserturi
1. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu praful de sare. 2. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, uleiul, 1 plic de zahar vanilat si . . .
Detalii
Prajitura cu Visine (si Nuci)
Timp 30 min
Categorie Prajituri cu fructe
Meniu Deserturi
1. Visinele se curata de samburi si se pun la scurs.
2. Se separa ouale. Albusurile se bat cu zaharul, zaharulvanilat, . . .
Detalii