|
|
Sosuri - Sosuri Calde
|
|
Sos Salsa Pizzaiola
|
Timp
75 min
|
|
Categorie Sosuri Calde |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se trece prin ulei ceapa cam 5 minute, la foc moale, apoi se adaugă şi usturoiul, timp de încă 1 minut. 2. . . .
Detalii
|
|
|
Sos de Usturoi cu Faina
|
Timp
20 min
|
|
Categorie Sosuri Calde |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se face un rântaş alb din unt şi făină. Se stinge cu zeamă de carne sau de zarzavat, sau chiar cu apă. Detalii
|
|
|
Sos de Marar cu Smantana
|
Timp
20 min
|
|
Categorie Sosuri Calde |
|
Meniu
Pranz
|
|
- Se serveşte la rasol.
1. Se face un rântaş alb din unt cu făină. Se stinge cu o ceaşcă de lapte . . .
Detalii
|
|
|
Sos de Marar cu Ou
|
Timp
30 min
|
|
Categorie Sosuri Calde |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se prăjeşte uşor, fără să se îngălbenească, făină în unt. Se stinge cu zeama de carne. . . .
Detalii
|
|
|
Sos de Hrean
|
Timp
25 min
|
|
Categorie Sosuri Calde |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se freacă gălbenuşul cu smântâna. 2. Se pune hreanul ras, puţină sare şi oţet . . .
Detalii
|
|
|
Sos de Rosii
|
Timp
20 min
|
|
Categorie Sosuri Calde |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se spală câteva roşii frumoase, se rup bucăţi şi se pun să fiarbă; se trec prin sită, se . . .
Detalii
|
|
|
Sos de Faina
|
Timp
25 min
|
|
Categorie Sosuri Calde |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se face un rântaş din unt sau ulei şi făină. Se stinge cu zeama de carne. Se lasă să fiarbă la foc mic, . . .
Detalii
|
|
|
Sos de Ciuperci cu Smantana
|
Timp
30 min
|
|
Categorie Sosuri Calde |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se spală şi se taie ciupercile în felii subţiri. Se înăbuşă pe foc cu 1/2 lingură de unt. Detalii
|
|
|
Sos Penteu Fripturi
|
Timp
35 min
|
|
Categorie Sosuri Calde |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se prăjeşte o lingură de făină cu 1/2 lingură de unt, ţinându-se pe foc până începe să se . . .
Detalii
|
|
|
Sos Cald de Mustar
|
Timp
35 min
|
|
Categorie Sosuri Calde |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se taie ceapa şi se pune într-o cratiţă cu o lingură de unt. Se lasă să se moaie fără să se . . .
Detalii
|
|
|
Sos Olandez
|
Timp
25 min
|
|
Categorie Sosuri Calde |
|
Meniu
Cina
|
|
1. Intr-un vas se topeste untul la foc mic, pana devine lichid si se lasa putin la racit.
2. Separat, se . . .
Detalii
|
|
| |
|
|