retete culinare

Sos Penteu Fripturi

Sos Penteu Fripturi


Meniu:
pranz

Timp preparare: 35 minute

Ingrediente:
1 lingură unt,
1 lingură făină,
1 ceaşcă zeamă de carne,
1 lingură oţet,
1 linguriţă muştar,
100 g cuiperci,
Unt proaspăt cât o nucă,
Sare.


Mod preparare:


 1. Se prăjeşte o lingură de făină cu 1/2 lingură de unt, ţinându-se pe foc până începe să se rumenească.
 2. Se stinge cu zeama de carne, la care s-a adăugat oţetul şi o Iinguriţă de muştar. Se lasă să dea un clocot.
 3. Se înăbuşă în unt ciupercile tăiate felii, se amestecă cu sosul, adăugând şi unt proaspăt cât o nucă.
 4. Dacă nu se serveşte imediat, se ţine la cald într-un vas cu apă fierbinte.



CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Sosuri - Sosuri Calde

Sos Salsa Pizzaiola
Sos Salsa Pizzaiola
Timp
75 min
Categorie
Sosuri Calde
Meniu
Pranz


 1.
Se trece prin ulei ceapa cam 5 minute, la foc moale, apoi se adaugă şi usturoiul, timp de încă 1 minut.
 2. . . . Detalii

Sos de Usturoi cu Faina
Sos de Usturoi cu Faina
Timp
20 min
Categorie
Sosuri Calde
Meniu
Pranz


 1. Se face un rântaş alb din unt şi făină. Se stinge cu zeamă de carne sau de zarzavat, sau chiar cu apă.
Detalii

Sos de Marar cu Smantana
Sos de Marar cu Smantana
Timp
20 min
Categorie
Sosuri Calde
Meniu
Pranz


 - Se serveşte la rasol.

 1. Se face un rântaş alb din unt cu făină. Se stinge cu o ceaşcă de lapte . . . Detalii

Sos de Marar cu Ou
Sos de Marar cu Ou
Timp
30 min
Categorie
Sosuri Calde
Meniu
Pranz


 1. Se prăjeşte uşor, fără să se îngălbenească, făină în unt. Se stinge cu zeama de carne. . . . Detalii

Sos de Hrean
Sos de Hrean
Timp
25 min
Categorie
Sosuri Calde
Meniu
Pranz


 1. Se freacă gălbenuşul cu smântâna.
 2. Se pune hreanul ras, puţină sare şi oţet . . . Detalii

Sos de Rosii
Sos de Rosii
Timp
20 min
Categorie
Sosuri Calde
Meniu
Pranz


 1. Se spală câteva roşii frumoase, se rup bucăţi şi se pun să fiarbă; se trec prin sită, se . . . Detalii

Sos de Faina
Sos de Faina
Timp
25 min
Categorie
Sosuri Calde
Meniu
Pranz


 1. Se face un rântaş din unt sau ulei şi făină. Se stinge cu zeama de carne. Se lasă să fiarbă la foc mic, . . . Detalii

Sos de Ciuperci cu Smantana
Sos de Ciuperci cu Smantana
Timp
30 min
Categorie
Sosuri Calde
Meniu
Pranz


 1. Se spală şi se taie ciupercile în felii subţiri. Se înăbuşă pe foc cu 1/2 lingură de unt.
Detalii

Sos Penteu Fripturi
Sos Penteu Fripturi
Timp
35 min
Categorie
Sosuri Calde
Meniu
Pranz


 1. Se prăjeşte o lingură de făină cu 1/2 lingură de unt, ţinându-se pe foc până începe să se . . . Detalii

Sos Cald de Mustar
Sos Cald de Mustar
Timp
35 min
Categorie
Sosuri Calde
Meniu
Pranz


 1. Se taie ceapa şi se pune într-o cratiţă cu o lingură de unt. Se lasă să se moaie fără să se . . . Detalii

Sos Olandez
Sos Olandez
Timp
25 min
Categorie
Sosuri Calde
Meniu
Cina


 1. Intr-un vas se topeste untul la foc mic, pana devine lichid si se lasa putin la racit.


 2. Separat, se . . . Detalii