retete culinare

Sufleu de Legume cu Sunca

Sufleu de Legume cu Sunca


Meniu:
cina

Timp preparare: 60 minute

Ingrediente:

Pentru 6 portii de garnitura

200 g ciuperci albe mici (champignon)
200 g sunca fiarta
150 ml smantana pentru gatit
2 oua
2 fire de ceapa verde
1 bulb de fenicul
500 g broccoli
1 lingura ulei
1/8 l lapte
150 g cascaval ras
sare, piper macinat, nucsoara rasa


Mod preparare:


Feniculul si broccoli sunt foarte bogate in vitamina C.
Feniculul are efect calmant si antispastic digestiv.

 1. Se spala feniculul si se curata (vezi Sfaturi utile), apoi se taie in patru, pe lungime. Sferturile se taie in fasii, perpendicular pe directia fibrelor.
 2. Se spala broccoli-ul, se indeparteaza frunzele, iar buchetelele se indeparteaza de pe coditele mai groase. Coditele se curate de coaja tare, se scurteaza si se marunteste pe tranversala. Se spala ciupercile si ceapa verde, se curata, iar apoi se taie in cubulete alaturi de sunca, de la care s-a indepartat marginea mai groasa.
 3. Toate legumele impreuna cu sunca se calesc in ulei, timp de aprox. 5 minute, la foc mediu, amestecand continuu. Dupa aceasta se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.
 4. Intre timp se amesteca laptele cu smantana pentru gatit si ouale si se condimenteaza cu sare, piper si un praf de nucsoara. Amestecul de legume cu sunca se aseaza intr-un vas termorezistent, putin adanc, iar peste se toarna amestecul cu lapte.
 5. Se presara deasupra cascavalul, iar vasul se introduce in cuptorul rece. Se coace la cuptor timp de 30 minute, la 200°C (pozitia 3-4 a cuptorului pe gaz).


Servire: Acest sufleu este o garniture excelenta pentru fripturi, insa servit cu paine frantuzeasca si salata, poate fi un fel principal pentru 4 persoane.

Sfaturi Utile
- Bulbul de fenicul se spala si i se indeparteaza tulpina si frunzele. Dupa aceasta se scot nervurile fine, prin tragerea lor in jos.
- Feniculul pregatit in acest fel se taie in doua pe longitudinala si se indeparteaza cu grija cotorul, taind forma literei “V”, avand grija ca foliile bulbului sa nu se separa.

CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Salate

Sufleu de Macaroane cu Sunca
Sufleu de Macaroane cu Sunca
Timp
60 min
Categorie
Sufleuri, Budinci, preparate din Oua si Branza
Meniu
Pranz


Daca se inlocuieste jumatate din cantitate de smantana cu lapte, se poate reduce numarul de calorii, fara a fi in detrimentul gustului.

Detalii

Sufleu de Legume cu Sunca
Sufleu de Legume cu Sunca
Timp
60 min
Categorie
Sufleuri, Budinci, preparate din Oua si Branza
Meniu
Cina


Feniculul si broccoli sunt foarte bogate in vitamina C.
Feniculul are efect calmant si antispastic digestiv.

 1. Se spala . . . Detalii

Budinca cu Dovlecei si Rosii
Budinca cu Dovlecei si Rosii
Timp
90 min
Categorie
Sufleuri, Budinci, preparate din Oua si Branza
Meniu
Pranz

- Aceasta budinca crocanta este ideala: este delicioasa, dar nu foarte scumpa.
- Desi este satioasa, inainte se recomanda consumul unei salate pentru ca budinca sa . . . Detalii

Budinca de Praz cu Mozzarella
Budinca de Praz cu Mozzarella
Timp
80 min
Categorie
Sufleuri, Budinci, preparate din Oua si Branza
Meniu
Cina

- Aceasta masa nu este recomandata doar vegetarienilor.
- Materiile de baza de sulf continute in praz au un efect de antibiotic natura.
- Prazul este bogat in vitamina B1, ce are efect . . . Detalii
Variatii condimentate din Branza
Variatii condimentate din Branza
Timp
25 min
Categorie
Sufleuri, Budinci, preparate din Oua si Branza
Meniu
Pranz

- Grisinele sau legumele cu branza sunt gustoase intre mese sau cu anumite bauturi.
- In special branza slaba de vaci contine multe proteine animale ce se aseamana cu proteine umane, iar . . . Detalii
Omleta cu Rosii si Mozzarela
Omleta cu Rosii si Mozzarela
Timp
40 min
Categorie
Sufleuri, Budinci, preparate din Oua si Branza
Meniu
Mic Dejun


- Creati gusturi italiene. Omleta rosie –alb – verde va fi cu siguranta si pe placul copiilor.
- Nu va faceti griji din cauza colesterolului! O persoana . . . Detalii

Sufleu de Cartofi cu Sunca
Sufleu de Cartofi cu Sunca
Timp
45 min
Categorie
Sufleuri, Budinci, preparate din Oua si Branza
Meniu
Pranz


- Cartofii fierti, copti impreuna cu broccoli si sunca, reprezinta o veritabila masa intr-o farfurie.
- Aceasta reteta foloseste doua dintre cele mai . . . Detalii

Sufleu Elvetian cu Cascaval
Sufleu Elvetian cu Cascaval
Timp
40 min
Categorie
Sufleuri, Budinci, preparate din Oua si Branza
Meniu
Cina


- Mancarurile satioase cu branzeturi trebuie consumate alaturi de salate usoare si proaspete, pentru a echilibra excesul de colesterol.

 1. Se . . . Detalii

Omleta cu Creveti si Cartofi
Omleta cu Creveti si Cartofi
Timp
35 min
Categorie
Sufleuri, Budinci, preparate din Oua si Branza
Meniu
Mic Dejun


- Cartofii contin multa vitamina C si potasiu.
- Crevetii contin multe materii minerale si iod.

 1. Se spala cartofii, se curata si se taie in . . . Detalii

Budinca de Cartofi cu Pui
Budinca de Cartofi cu Pui
Timp
60 min
Categorie
Sufleuri, Budinci, preparate din Oua si Branza
Meniu
Cina


- Cartofii fierti in coaja isi mentin mai multe vitamine si minerale, decat cei curatati si fierti in apa cu sare.

 1. Se curata cartofii si se taie . . . Detalii

Vaporase cu Branza
Vaporase cu Branza
Timp
50 min
Categorie
Sufleuri, Budinci, preparate din Oua si Branza
Meniu
Mic Dejun


Pentru a reduce colesterolul, untul poate fi inlocuit cu margarina, iar ouale cu 2-3 linguri de apa.

  1. Se framanta bine faina cu untul, sarea, . . . Detalii

Omleta Mexicana pe Tortilla
Omleta Mexicana pe Tortilla
Timp
30 min
Categorie
Sufleuri, Budinci, preparate din Oua si Branza
Meniu
Mic Dejun


Ardeii iuti chilli contin capsaicina, ce protejeaza organismul de infectii.

  1. Pentru tortilla se amesteca faina si malaiul cu sarea si aprox. 120 . . . Detalii

Oua cu Spanac
Oua cu Spanac
Timp
40 min
Categorie
Sufleuri, Budinci, preparate din Oua si Branza
Meniu
Pranz


 1. Se pregateşte piureul de spanac (vezi Retece cu Spanac). Separat se prăjesc in unt feliile de pâine.

 2. . . . Detalii

Sufleu de Oua
Sufleu de Oua
Timp
45 min
Categorie
Sufleuri, Budinci, preparate din Oua si Branza
Meniu
Mic Dejun


 1. Se fierb ouăle jumătate tari şi se aşează într-o farfurie de sticlă rezistentă la foc, unsă cu unt. . . . Detalii

Ochiuri Romanesti
Ochiuri Romanesti
Timp
20 min
Categorie
Sufleuri, Budinci, preparate din Oua si Branza
Meniu
Mic Dejun


 1. Se pune apa la fiert, fără sare, într-o cratiţă cu pereţii scunzi. Cratiţa trebuie să fie destul de . . . Detalii

Ochiuri cu Branza
Ochiuri cu Branza
Timp
20 min
Categorie
Sufleuri, Budinci, preparate din Oua si Branza
Meniu
Mic Dejun


 1. Se fac ochiuri româneşti, (vezi reteta Ochiuri Romanesti din categoria Preparate din . . . Detalii

Ochiuri cu Praz
Ochiuri cu Praz
Timp
20 min
Categorie
Sufleuri, Budinci, preparate din Oua si Branza
Meniu
Mic Dejun


 1. Se pregătesc ochiuri romîneşti. Pe o farfurie rezistentă la foc se aşează fiecare ou bine scurs, pe o felie de . . . Detalii

Ochiuri la Capac
Ochiuri la Capac
Timp
20 min
Categorie
Sufleuri, Budinci, preparate din Oua si Branza
Meniu
Mic Dejun


 1. Ochiurile la capac se pregătesc in farfurioare sau in tigăiţe rezistente la foc, cu care pot fi servite şi la masă. . . . Detalii

Ochiuri la Capac cu Smantana
Ochiuri la Capac cu Smantana
Timp
20 min
Categorie
Sufleuri, Budinci, preparate din Oua si Branza
Meniu
Mic Dejun


 1. Ochiurile la capac se pregătesc in farfurioare sau in tigăiţe rezistente la foc, cu care pot fi servite şi la . . . Detalii

Ochiuri cu Sos de Rosii
Ochiuri cu Sos de Rosii
Timp
30 min
Categorie
Sufleuri, Budinci, preparate din Oua si Branza
Meniu
Pranz


 1. Se pregătesc in farfurioare sau in tigăiţe rezistente la foc, cu care pot fi servite şi la masă. Numărul . . . Detalii

Ochiuri in Tomate
Ochiuri in Tomate
Timp
20 min
Categorie
Sufleuri, Budinci, preparate din Oua si Branza
Meniu
Pranz


 1. Se aleg roşii netede şi destul de mari, ca să încapă in fiecare câte un ou. Se taie capacul, se golesc de miez, se pune . . . Detalii

Omleta cu Dovlecei
Omleta cu Dovlecei
Timp
40 min
Categorie
Sufleuri, Budinci, preparate din Oua si Branza
Meniu
Mic Dejun


1. Taiati capetele dovlecelului si razuiti pe partea pentru razuire grosiera a razatorii. Amestecati cu o lingurita de sare si lasati deoparte . . . Detalii

Omleta cu Porumb
Omleta cu Porumb
Timp
20 min
Categorie
Sufleuri, Budinci, preparate din Oua si Branza
Meniu
Mic Dejun


1. Se unge o tigaie speciala pentru cuptor cu putin ulei de masline, se aseaza un rand de boabe de porumb si se da la cuptorul preincalzit timp . . . Detalii

Cascaval Pane
Cascaval Pane
Timp
20 min
Categorie
Sufleuri, Budinci, preparate din Oua si Branza
Meniu
Mic Dejun

 1. Se taie cascavalul felii de 1 cm grosime, se trec prin faina si ou, urmand ca la sfarsit sa fie tavalite prin pesmet.
 2. Se pune o tagaie cu 3-4 . . . Detalii
Omleta cu Somon
Omleta cu Somon
Timp
30 min
Categorie
Sufleuri, Budinci, preparate din Oua si Branza
Meniu
Mic Dejun


 1.
Se fierb Cartofii pana sunt gata, apoi se scurg bine de apă.
 2.
În timp ce cartofii fierb se toaca mărunt . . . Detalii

Oua in Rosii (Oua Posite)
Oua in Rosii (Oua Posite)
Timp
30 min
Categorie
Sufleuri, Budinci, preparate din Oua si Branza
Meniu
Mic Dejun


 1. Intr-o tigaie adanca se incalzeste uleiul de masline, in care se frige, timp de 2-3 minute, usturoiul pisat si ardeiul . . . Detalii

Ou prajit in paine
Ou prajit in paine
Timp
10 min
Categorie
Sufleuri, Budinci, preparate din Oua si Branza
Meniu
Mic Dejun
  1. Se scobește puțin felia de pâine cu o lingura sau se presează . . . Detalii