|
|
Ciorba Taraneasca
|
Timp
60 min
|
|
Categorie Ciorbe |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se taie carnea de vacă în bucăţi potrivite şi se pune la fiert într-o oală cu apă. Când începe să . . .
Detalii
|
|
|
Ciorba Ruseasca cu Smantana
|
Timp
60 min
|
|
Categorie Ciorbe |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se fierbe carnea la fel ca la borşul ţârănesc. Se pune tot zarzavatul tăiat mărunt şi se adaugă şi . . .
Detalii
|
|
|
Ciorba de Vitel
|
Timp
60 min
|
|
Categorie Ciorbe |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se fierb bucăţile de carne şi se ia spuma. Se pune morcov, şi o rădăcină de pătrunjel, . . .
Detalii
|
|
|
Ciorba de Miel
|
Timp
60 min
|
|
Categorie Ciorbe |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se fierb în apă cu sare capul şi bucăţi de carne de miel. După ce dă în clocot, se ia spuma şi se . . .
Detalii
|
|
|
Ciorba de Berbec
|
Timp
60 min
|
|
Categorie Ciorbe |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se taie carnea bucăţi potrivite. Se fierbe în apă, cu un morcov şi un pătrunjel. Se ia spuma, se potriveşte . . .
Detalii
|
|
|
Ciorba de Pasare
|
Timp
45 min
|
|
Categorie Ciorbe |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se fierb în apă cu sare bucăţi de carne de pasare. După ce dă în clocot, se ia spuma şi se adaugă: un . . .
Detalii
|
|
|
Ciorba de Pui Tanar
|
Timp
40 min
|
|
Categorie Ciorbe |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Într-o oală cu apă clocotită se pun la fiert un morcov, o rădăcină de pătrunjel şi o ceapă . . .
Detalii
|
|
|
Ciorba de Potroace
|
Timp
40 min
|
|
Categorie Ciorbe |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. La ciorba de potroace, borşul este înlocuit cu zeamă de varză. Se fierb aripile, picioarele, gâtul şi pipota de . . .
Detalii
|
|
|
Ciorba de Burta (Schimbea)
|
Timp
45 min
|
|
Categorie Ciorbe |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se spală în mai multe ape şi se curăţă cu sare până rămîn albe, 1 kg de burtă şi un picior de viţel. Se pun la fiert . . .
Detalii
|
|
|
Ciorba de Perisoare
|
Timp
60 min
|
|
Categorie Ciorbe |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se pune la fiert într-o oală cu apă, un morcov, un pătrunjel, o ceapă, toate tăiate mărunt, şi osul ce . . .
Detalii
|
|
|
Ciorba de Dovlecei Umpluti
|
Timp
70 min
|
|
Categorie Ciorbe |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se pun la fiert un morcov, un pătrunjel, o ceapă, puţină ţelină. Se aleg pentru umplut şase dovlecei . . .
Detalii
|
|
|
Ciorba De Dovlecei
|
Timp
45 min
|
|
Categorie Ciorbe |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se pun la fiert intr-o oala cu apa, o ceapa taiata marunt, un morcov si un patrunjel intregi. 2. Cand zarzavatul . . .
Detalii
|
|
|
Ciorba de Fasole Verde
|
Timp
45 min
|
|
Categorie Ciorbe |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Intr-o oala cu apa clocotita, se pun la fiert un morcov, un patrunjel si o ceapa taiata marunt. 2. Se adauga . . .
Detalii
|
|
|
Ciorba de Cartofi si Sfecla
|
Timp
50 min
|
|
Categorie Ciorbe |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se curata sfecla, se taie ca taiteii si se fierbe intr-o oala cu un morcov intreg si o ceapa taiata marunt. Cand sfecla este aproape fiarta, . . .
Detalii
|
|
|
Ciorba De Cartofi
|
Timp
45 min
|
|
Categorie Ciorbe |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se pun la fiert intr-o oala cu apa, un morcov intreg si o ceapa taiata marunt. 2. Cand a inceput sa fiarba, se . . .
Detalii
|
|
|
Ciorba de Fasole Boabe
|
Timp
50 min
|
|
Categorie Ciorbe |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se pune fasolea la fiert. Dupa ce a dat cateva clocote, se schimba apa cu alta apa tot fierbinte. 2. Se adauga un . . .
Detalii
|
|
|
Ciorba de Verdeata
|
Timp
45 min
|
|
Categorie Ciorbe |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se pun la fiert intr-o oala cu apa frunze de loboda, frunze de sfecla, cozi de ceapa verde, marar, patrunjel, dupa gust si leustean, taiate . . .
Detalii
|
|
|
Ciorba de Urzici
|
Timp
60 min
|
|
Categorie Ciorbe |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se aleg urzici tinere, se spala, se oparesc si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Se adauga o ceapa taiata marunt, orez sau crupe de . . .
Detalii
|
|
|
Sarbusca
|
Timp
60 min
|
|
Categorie Ciorbe |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se pune la fiert intr-o oala cu apa, un morcov intreg si o ceapa taiata marunt. Cand a inceput sa fiarba, se adauga cartofii curatati si . . .
Detalii
|
|
|
Ciorba de Stevie
|
Timp
60 min
|
|
Categorie Ciorbe |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se alege stevia, se pune la fiert si se continua la fel ca la borsul de urzici. 2. Separat se prajeste o ceapa . . .
Detalii
|
|
|
Ciorba de Crupe de Porumb
|
Timp
45 min
|
|
Categorie Ciorbe |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se spala o farfurie de crupe de porumb si se pun la fiert intr-o oala cu apa. 2. Se adauga verdeturi de tot felul . . .
Detalii
|
|
|
Ciorba de Bureti
|
Timp
70 min
|
|
Categorie Ciorbe |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Ciorba se poate pregati cu buretii proaspeti, cum au fost culesi din padure, sau cu bureti uscati pentru iarna. Se fierb intr-o oala cu apa, . . .
Detalii
|
|
|
Ciorba de Hribi (Manatarci)
|
Timp
70 min
|
|
Categorie Ciorbe |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Ciorba se poate pregati cu hribii proaspeti, cum au fost culesi din padure, sau cu hribi uscati pentru iarna. Se fierb intr-o oala cu apa, . . .
Detalii
|
|
|
Ciorba de Crap
|
Timp
60 min
|
|
Categorie Ciorbe |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se taie marunt un morcov, un patrunjel, ceapa. Se pun sa fiarba cu apa, adaugand orezul ales si spalat. Se curata crapul, se scoate osul . . .
Detalii
|
|
|
Ciorba de Peste cu Zeama de Varza
|
Timp
50 min
|
|
Categorie Ciorbe |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se potriveste de acra zeama de varza, adaugand apa daca trebuie. Se fierbe cu zarzavat taiat marunt: morcov, patrunjel, ceapa. Detalii
|
|
|
Ciorba de Chitici (Pestisori Marunti)
|
Timp
90 min
|
|
Categorie Ciorbe |
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se taie marunt mult zarzavat de supa si se fierbe intr-o oala cu apa. Se curata pestisorii marunti de mate, strangandu-i de la coada spre . . .
Detalii
|
|
|