retete culinare

Ciorba de Miel

Ciorba de Miel


Meniu:
pranz

Timp preparare: 60 minute

Ingrediente:
2 l apă,
1 l borş,
1 kg carne de miel,
1 morcov,
1 pătrunjel,
 1 ceapă,
Verdeaţă,
Cozi de ceapă verde,
Sare,
3 linguri orez,
1 gălbenuş,
2 Iinguri de smântână.


Mod preparare:


 1. Se fierb în apă cu sare capul şi bucăţi de carne de miel. După ce dă în clocot, se ia spuma şi se adaugă: un morcov, un pătrunjel şi o ceapă mică tăiate mărunt.
 2. Când sunt fierte, se toarnă borşul fiert separat şi strecurat, şi se adaugă o frunză de pătrunjel, cozi de ceapă verde tăiate fin şi 2 — 3 linguri de orez ales şi spălat.
 3. Se lasă să fiarbă orezul, se gustă de acru şi se drege în castron cu un gălbenuş şi două linguri de smântână. În loc de orez se pot pune găluşte preparate în felul următor: se freacă o lingură de unt sau de unturâ cu un ou, bine, până se face ca o cremă.
 3. Se pune sare şi se adaugă făină până ce compoziţia devine ca o smântână groasă. Se iau cu o linguriţă şi se dă drumul găluştelor în ciorbă, când clocoteşte. Se fierb un sfert de oră.




CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Supe, ciorbe - Ciorbe

Ciorba Taraneasca
Ciorba Taraneasca
Timp
60 min
Categorie
Ciorbe
Meniu
Pranz


 1. Se taie carnea de vacă în bucăţi potrivite şi se pune la fiert într-o oală cu apă. Când începe să . . . Detalii

Ciorba Ruseasca cu Smantana
Ciorba Ruseasca cu Smantana
Timp
60 min
Categorie
Ciorbe
Meniu
Pranz


 1. Se fierbe carnea la fel ca la borşul ţârănesc. Se pune tot zarzavatul tăiat mărunt şi se adaugă şi . . . Detalii

Ciorba de Vitel
Ciorba de Vitel
Timp
60 min
Categorie
Ciorbe
Meniu
Pranz


 1. Se fierb bucăţile de carne şi se ia spuma. Se pune morcov, şi o rădăcină de pătrunjel, . . . Detalii

Ciorba de Miel
Ciorba de Miel
Timp
60 min
Categorie
Ciorbe
Meniu
Pranz


 1. Se fierb în apă cu sare capul şi bucăţi de carne de miel. După ce dă în clocot, se ia spuma şi se . . . Detalii

Ciorba de Berbec
Ciorba de Berbec
Timp
60 min
Categorie
Ciorbe
Meniu
Pranz


 1. Se taie carnea bucăţi potrivite. Se fierbe în apă, cu un morcov şi un pătrunjel. Se ia spuma, se potriveşte . . . Detalii

Ciorba de Pasare
Ciorba de Pasare
Timp
45 min
Categorie
Ciorbe
Meniu
Pranz


 1. Se fierb în apă cu sare bucăţi de carne de pasare. După ce dă în clocot, se ia spuma şi se adaugă: un . . . Detalii

Ciorba de Pui Tanar
Ciorba de Pui Tanar
Timp
40 min
Categorie
Ciorbe
Meniu
Pranz


 1. Într-o oală cu apă clocotită se pun la fiert un morcov, o rădăcină de pătrunjel şi o ceapă . . . Detalii

Ciorba de Potroace
Ciorba de Potroace
Timp
40 min
Categorie
Ciorbe
Meniu
Pranz


 1. La ciorba de potroace, borşul este înlocuit cu zeamă de varză. Se fierb aripile, picioarele, gâtul şi pipota de . . . Detalii

Ciorba de Burta (Schimbea)
Ciorba de Burta (Schimbea)
Timp
45 min
Categorie
Ciorbe
Meniu
Pranz

 1. Se spală în mai multe ape şi se curăţă cu sare până rămîn albe, 1 kg de burtă şi un picior de viţel. Se pun la fiert . . . Detalii
Ciorba de Perisoare
Ciorba de Perisoare
Timp
60 min
Categorie
Ciorbe
Meniu
Pranz


 1. Se pune la fiert într-o oală cu apă, un morcov, un pătrunjel, o ceapă, toate tăiate mărunt, şi osul ce . . . Detalii

Ciorba de Dovlecei Umpluti
Ciorba de Dovlecei Umpluti
Timp
70 min
Categorie
Ciorbe
Meniu
Pranz


 1. Se pun la fiert un morcov, un pătrunjel, o ceapă, puţină ţelină. Se aleg pentru umplut şase dovlecei . . . Detalii

Ciorba De Dovlecei
Ciorba De Dovlecei
Timp
45 min
Categorie
Ciorbe
Meniu
Pranz


 1. Se pun la fiert intr-o oala cu apa, o ceapa taiata marunt, un morcov si un patrunjel intregi.
 2. Cand zarzavatul . . . Detalii

Ciorba de Fasole Verde
Ciorba de Fasole Verde
Timp
45 min
Categorie
Ciorbe
Meniu
Pranz


 1. Intr-o oala cu apa clocotita, se pun la fiert un morcov, un patrunjel si o ceapa taiata marunt.
 2. Se adauga . . . Detalii

Ciorba de Cartofi si Sfecla
Ciorba de Cartofi si Sfecla
Timp
50 min
Categorie
Ciorbe
Meniu
Pranz


 1. Se curata sfecla, se taie ca taiteii si se fierbe intr-o oala cu un morcov intreg si o ceapa taiata marunt. Cand sfecla este aproape fiarta, . . . Detalii

Ciorba De Cartofi
Ciorba De Cartofi
Timp
45 min
Categorie
Ciorbe
Meniu
Pranz


 1. Se pun la fiert intr-o oala cu apa, un morcov intreg si o ceapa taiata marunt.
 2. Cand a inceput sa fiarba, se . . . Detalii

Ciorba de Fasole Boabe
Ciorba de Fasole Boabe
Timp
50 min
Categorie
Ciorbe
Meniu
Pranz


 1. Se pune fasolea la fiert. Dupa ce a dat cateva clocote, se schimba apa cu alta apa tot fierbinte.
 2. Se adauga un . . . Detalii

Ciorba de Verdeata
Ciorba de Verdeata
Timp
45 min
Categorie
Ciorbe
Meniu
Pranz


 1. Se pun la fiert intr-o oala cu apa frunze de loboda, frunze de sfecla, cozi de ceapa verde, marar, patrunjel, dupa gust si leustean, taiate . . . Detalii

Ciorba de Urzici
Ciorba de Urzici
Timp
60 min
Categorie
Ciorbe
Meniu
Pranz


 1. Se aleg urzici tinere, se spala, se oparesc si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Se adauga o ceapa taiata marunt, orez sau crupe de . . . Detalii

Sarbusca
Sarbusca
Timp
60 min
Categorie
Ciorbe
Meniu
Pranz


 1. Se pune la fiert intr-o oala cu apa, un morcov intreg si o ceapa taiata marunt. Cand a inceput sa fiarba, se adauga cartofii curatati si . . . Detalii

Ciorba de Stevie
Ciorba de Stevie
Timp
60 min
Categorie
Ciorbe
Meniu
Pranz


 1. Se alege stevia, se pune la fiert si se continua la fel ca la borsul de urzici.
 2. Separat se prajeste o ceapa . . . Detalii

Ciorba de Crupe de Porumb
Ciorba de Crupe de Porumb
Timp
45 min
Categorie
Ciorbe
Meniu
Pranz


 1. Se spala o farfurie de crupe de porumb si se pun la fiert intr-o oala cu apa.
 2. Se adauga verdeturi de tot felul . . . Detalii

Ciorba de Bureti
Ciorba de Bureti
Timp
70 min
Categorie
Ciorbe
Meniu
Pranz


 1. Ciorba se poate pregati cu buretii proaspeti, cum au fost culesi din padure, sau cu bureti uscati pentru iarna. Se fierb intr-o oala cu apa, . . . Detalii

Ciorba de Hribi (Manatarci)
Ciorba de Hribi (Manatarci)
Timp
70 min
Categorie
Ciorbe
Meniu
Pranz


 1. Ciorba se poate pregati cu hribii proaspeti, cum au fost culesi din padure, sau cu hribi uscati pentru iarna. Se fierb intr-o oala cu apa, . . . Detalii

Ciorba de Crap
Ciorba de Crap
Timp
60 min
Categorie
Ciorbe
Meniu
Pranz


 1. Se taie marunt un morcov, un patrunjel, ceapa. Se pun sa fiarba cu apa, adaugand orezul ales si spalat. Se curata crapul, se scoate osul . . . Detalii

Ciorba de Peste cu Zeama de Varza
Ciorba de Peste cu Zeama de Varza
Timp
50 min
Categorie
Ciorbe
Meniu
Pranz


 1. Se potriveste de acra zeama de varza, adaugand apa daca trebuie. Se fierbe cu zarzavat taiat marunt: morcov, patrunjel, ceapa.
Detalii

Ciorba de Chitici (Pestisori Marunti)
Ciorba de Chitici (Pestisori Marunti)
Timp
90 min
Categorie
Ciorbe
Meniu
Pranz


 1. Se taie marunt mult zarzavat de supa si se fierbe intr-o oala cu apa. Se curata pestisorii marunti de mate, strangandu-i de la coada spre . . . Detalii