Ingrediente: 1,5 l apă, 1 l borş, 1 pui mijlociu, Zarzavat de supă, 3 linguri orez, Verdeaţă, Cozi de ceapă verde, 2 roşii, sare, 1 gălbenuş, 2 linguri smântână.
Mod preparare:
1. Într-o oală cu apă clocotită se pun la fiert un morcov, o rădăcină de pătrunjel şi o ceapă tăiată mărunt. 2. Când zarzavatul începe să fiarbă, se adaugă puiul tăiat bucăţi, labele, capul, pipota şi ficatul. Se pune sare. 3. Se ia spuma, se adaugă orezul ales şi spălat, borşul fiert separat şi strecurat, cozile de ceapă verde, mărar şi pătrunjel tăiate fin şi roşiile tăiate bucăţi şi fără seminţe. 4. Înainte de a servi, se drege în castron cu un gălbenuş şi cu două linguri de smântână.
1. Se taie carnea de vacă în bucăţi potrivite şi se pune la fiert într-o oală cu apă. Când începe să . . .
Detalii
Ciorba Ruseasca cu Smantana
Timp 60 min
Categorie Ciorbe
Meniu Pranz
1. Se fierbe carnea la fel ca la borşul ţârănesc. Se pune tot zarzavatul tăiat mărunt şi se adaugă şi . . .
Detalii
Ciorba de Vitel
Timp 60 min
Categorie Ciorbe
Meniu Pranz
1. Se fierb bucăţile de carne şi se ia spuma. Se pune morcov, şi o rădăcină de pătrunjel, . . .
Detalii
Ciorba de Miel
Timp 60 min
Categorie Ciorbe
Meniu Pranz
1. Se fierb în apă cu sare capul şi bucăţi de carne de miel. După ce dă în clocot, se ia spuma şi se . . .
Detalii
Ciorba de Berbec
Timp 60 min
Categorie Ciorbe
Meniu Pranz
1. Se taie carnea bucăţi potrivite. Se fierbe în apă, cu un morcov şi un pătrunjel. Se ia spuma, se potriveşte . . .
Detalii
Ciorba de Pasare
Timp 45 min
Categorie Ciorbe
Meniu Pranz
1. Se fierb în apă cu sare bucăţi de carne de pasare. După ce dă în clocot, se ia spuma şi se adaugă: un . . .
Detalii
Ciorba de Pui Tanar
Timp 40 min
Categorie Ciorbe
Meniu Pranz
1. Într-o oală cu apă clocotită se pun la fiert un morcov, o rădăcină de pătrunjel şi o ceapă . . .
Detalii
Ciorba de Potroace
Timp 40 min
Categorie Ciorbe
Meniu Pranz
1. La ciorba de potroace, borşul este înlocuit cu zeamă de varză. Se fierb aripile, picioarele, gâtul şi pipota de . . .
Detalii
Ciorba de Burta (Schimbea)
Timp 45 min
Categorie Ciorbe
Meniu Pranz
1. Se spală în mai multe ape şi se curăţă cu sare până rămîn albe, 1 kg de burtă şi un picior de viţel. Se pun la fiert . . .
Detalii
Ciorba de Perisoare
Timp 60 min
Categorie Ciorbe
Meniu Pranz
1. Se pune la fiert într-o oală cu apă, un morcov, un pătrunjel, o ceapă, toate tăiate mărunt, şi osul ce . . .
Detalii
Ciorba de Dovlecei Umpluti
Timp 70 min
Categorie Ciorbe
Meniu Pranz
1. Se pun la fiert un morcov, un pătrunjel, o ceapă, puţină ţelină. Se aleg pentru umplut şase dovlecei . . .
Detalii
Ciorba De Dovlecei
Timp 45 min
Categorie Ciorbe
Meniu Pranz
1. Se pun la fiert intr-o oala cu apa, o ceapa taiata marunt, un morcov si un patrunjel intregi. 2. Cand zarzavatul . . .
Detalii
Ciorba de Fasole Verde
Timp 45 min
Categorie Ciorbe
Meniu Pranz
1. Intr-o oala cu apa clocotita, se pun la fiert un morcov, un patrunjel si o ceapa taiata marunt. 2. Se adauga . . .
Detalii
Ciorba de Cartofi si Sfecla
Timp 50 min
Categorie Ciorbe
Meniu Pranz
1. Se curata sfecla, se taie ca taiteii si se fierbe intr-o oala cu un morcov intreg si o ceapa taiata marunt. Cand sfecla este aproape fiarta, . . .
Detalii
Ciorba De Cartofi
Timp 45 min
Categorie Ciorbe
Meniu Pranz
1. Se pun la fiert intr-o oala cu apa, un morcov intreg si o ceapa taiata marunt. 2. Cand a inceput sa fiarba, se . . .
Detalii
Ciorba de Fasole Boabe
Timp 50 min
Categorie Ciorbe
Meniu Pranz
1. Se pune fasolea la fiert. Dupa ce a dat cateva clocote, se schimba apa cu alta apa tot fierbinte. 2. Se adauga un . . .
Detalii
Ciorba de Verdeata
Timp 45 min
Categorie Ciorbe
Meniu Pranz
1. Se pun la fiert intr-o oala cu apa frunze de loboda, frunze de sfecla, cozi de ceapa verde, marar, patrunjel, dupa gust si leustean, taiate . . .
Detalii
Ciorba de Urzici
Timp 60 min
Categorie Ciorbe
Meniu Pranz
1. Se aleg urzici tinere, se spala, se oparesc si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Se adauga o ceapa taiata marunt, orez sau crupe de . . .
Detalii
Sarbusca
Timp 60 min
Categorie Ciorbe
Meniu Pranz
1. Se pune la fiert intr-o oala cu apa, un morcov intreg si o ceapa taiata marunt. Cand a inceput sa fiarba, se adauga cartofii curatati si . . .
Detalii
Ciorba de Stevie
Timp 60 min
Categorie Ciorbe
Meniu Pranz
1. Se alege stevia, se pune la fiert si se continua la fel ca la borsul de urzici. 2. Separat se prajeste o ceapa . . .
Detalii
Ciorba de Crupe de Porumb
Timp 45 min
Categorie Ciorbe
Meniu Pranz
1. Se spala o farfurie de crupe de porumb si se pun la fiert intr-o oala cu apa. 2. Se adauga verdeturi de tot felul . . .
Detalii
Ciorba de Bureti
Timp 70 min
Categorie Ciorbe
Meniu Pranz
1. Ciorba se poate pregati cu buretii proaspeti, cum au fost culesi din padure, sau cu bureti uscati pentru iarna. Se fierb intr-o oala cu apa, . . .
Detalii
Ciorba de Hribi (Manatarci)
Timp 70 min
Categorie Ciorbe
Meniu Pranz
1. Ciorba se poate pregati cu hribii proaspeti, cum au fost culesi din padure, sau cu hribi uscati pentru iarna. Se fierb intr-o oala cu apa, . . .
Detalii
Ciorba de Crap
Timp 60 min
Categorie Ciorbe
Meniu Pranz
1. Se taie marunt un morcov, un patrunjel, ceapa. Se pun sa fiarba cu apa, adaugand orezul ales si spalat. Se curata crapul, se scoate osul . . .
Detalii
Ciorba de Peste cu Zeama de Varza
Timp 50 min
Categorie Ciorbe
Meniu Pranz
1. Se potriveste de acra zeama de varza, adaugand apa daca trebuie. Se fierbe cu zarzavat taiat marunt: morcov, patrunjel, ceapa. Detalii
Ciorba de Chitici (Pestisori Marunti)
Timp 90 min
Categorie Ciorbe
Meniu Pranz
1. Se taie marunt mult zarzavat de supa si se fierbe intr-o oala cu apa. Se curata pestisorii marunti de mate, strangandu-i de la coada spre . . .
Detalii