retete culinare

Supa - Crema de Broccoli cu Cascaval

Supa - Crema de Broccoli cu Cascaval


Meniu:
pranz

Timp preparare: 35 minute

Ingrediente:

PENTRU 4 PORTII 500 g broccoli, 300 g cartofi
1 ceapa
2 catei de usturoi, 1 lingura de ulei
1 cub-condiment supa de legume dizolvat in 500 ml apa
200 ml smantana pentru gatit
150 g cascaval semidur sau branza Cheddar sau Edam
sare, piper macinat
cateva frunze mici de broccoli


Mod preparare:
Broccoli contine multe fibre vegetale, ce protejeaza organismul.

  1. Se desface broccoli in buchete si se spala. Daca este cazul, se cojeste tulpina, apoi se taie in rondele. Se spala cartofii, se curata si se taie in cubulete mici.
  2. Se curata ceapa si se toaca marunt. Se curata si se piseaza cei doi catei de usturoi.  
  3. Se calesc ceapa si usturoiul in ulei pana se inmoaie, apoi se adauga cartofii si broccoli si se calesc impreuna cateva minute.
  4. Se adauga supa de legume si smantana, apoi totul se fierbe acoperit timp de 10-15 minute, pana cand se inmoaie cartofii si broccoli.
  5. Se da cascavalul pe o razatoare mare. Legumele fierte se amesteca cu un mixer, pana se obtine o pasta, apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga 100 g cascaval si se topeste in supa.
  6. Se toarna supa in farfurii si se presara deasupra restul de cascaval. Se decoreaza dupa preferinte cu frunze mici de broccoli.

    Servire:

    Se serveste alaturi de chifle crocante.

    Bine de stiut:
    Branza Cheddar este un soi dur de branza, ce si-a primit numele dupa Valea Cheddar, aflata in Comitatul Somerset din Anglia. Este cunoscuta si sub numele de branza Chester si se prepara in toate tarile europene din lapte de vaca. Branza Cheddar se coloreaza frecvent intr-un portocaliu rosiatic, caracteristic, folosind colorantul natural numit annatto. In Romania branza Cheddar este destul de scumpa, dar poate fi inlocuita cu branza Edam.


CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Supe, ciorbe - Supe de Legume

Supa de Vara cu Legume
Supa de Vara cu Legume
Timp
50 min
Categorie
Supe de Legume
Meniu
Pranz
 - Spanacul si morcovul contin o cantitate mare de caroten, substanta ce protejeaza sanatatea ochilor.
- Mazarea si morcovul faciliteaza eliminarea substantelor de . . . Detalii
Supa de  Legume cu Sparanghel  verde
Supa de Legume cu Sparanghel verde
Timp
50 min
Categorie
Supe de Legume
Meniu
Pranz

- Sparanghelul contine mult potasiu, ce ajuta la eliminarea substantelor de balast.
- Patrunjelul contine multa vitamina C.
- Sparanghelul este sarac in calorii.

Detalii
Supa de Fasole cu DovleceI
Supa de Fasole cu DovleceI
Timp
50 min
Categorie
Supe de Legume
Meniu
Pranz
Aceasta supa contine multe proteine, fibre, vitamine si minerale.
  1. Se curata si se spala morcovii si dovleceii, apoi se taie in felii subtiri.
  2. Se curata si se toaca marunt . . . Detalii
Supa de Fasole de Vara
Supa de Fasole de Vara
Timp
40 min
Categorie
Supe de Legume
Meniu
Pranz
 Proteinele din paste si fasole constituie o combinatie excelanta.
  1. Se curata morcovii, sa spala si se taie in felii de 0,5 cm. Se curata ceapa, se toaca si se caleste intr-o oala, in ulei, . . . Detalii
Supa - Crema de Broccoli cu Cascaval
Supa - Crema de Broccoli cu Cascaval
Timp
35 min
Categorie
Supe de Legume
Meniu
Pranz
Broccoli contine multe fibre vegetale, ce protejeaza organismul.
  1. Se desface broccoli in buchete si se spala. Daca este cazul, se cojeste tulpina, apoi se taie in rondele. Se spala cartofii, . . . Detalii
Supa cu Galuste de Orez
Supa cu Galuste de Orez
Timp
30 min
Categorie
Supe de Legume
Meniu
Pranz


 1. Se alege şi se spală orezul. Se pune la fiert cu laptele şi o bucăţică de unt proaspăt. Se . . . Detalii

Supa cu Galuste de Cartofi
Supa cu Galuste de Cartofi
Timp
20 min
Categorie
Supe de Legume
Meniu
Pranz


 1. Se fierb cartofii, se curăţă de coajă şi se trec prin maşina de tocat sau prin răzătoare.
Detalii

Supa de Zarzavat
Supa de Zarzavat
Timp
20 min
Categorie
Supe de Legume
Meniu
Pranz


 1. Morcovul, pătrunjelul şi prazul se taie fin ca tăiţeii, iar cartofii se taie puţin mai groşi.
Detalii

Alta Supa de Zarzavat
Alta Supa de Zarzavat
Timp
25 min
Categorie
Supe de Legume
Meniu
Pranz


 1. Morcovul, pătrunjelul, prazul, ţelina şi cartofii se taie ca tăiţeii. Se încinge într-o cratiţă untul, . . . Detalii

Supa Campeneasca
Supa Campeneasca
Timp
25 min
Categorie
Supe de Legume
Meniu
Pranz


 1. Morcovul, gulia şi prazul se taie ca fideaua şi se înăbuşe într-o cratiţă cu o lingură de unt sau de . . . Detalii

Supa de Zarzavat cu Ulei
Supa de Zarzavat cu Ulei
Timp
25 min
Categorie
Supe de Legume
Meniu
Pranz


 1. Se taie tot zarzavatul felii şi se fierbe într-o oală, în apă cu sare, împreună cu mazărea, fasolea verde, . . . Detalii

Supa Frantuzeasca cu Zarzavat
Supa Frantuzeasca cu Zarzavat
Timp
25 min
Categorie
Supe de Legume
Meniu
Pranz


 1. Se taie fin ca tăiţeii tot zarzavatul. Se amestecă totul cu mâna după ce s-a adăugat un praf de sare şi . . . Detalii

Supa Deasa de Morcovi (Crema)
Supa Deasa de Morcovi (Crema)
Timp
30 min
Categorie
Supe de Legume
Meniu
Pranz


 1. Supa de morcovi, ca şi toate supele de zarzavat, se poate pregăti, în lipsă de zeamă de carne, cu apa în care a fiert . . . Detalii

Supa de Cartofi
Supa de Cartofi
Timp
25 min
Categorie
Supe de Legume
Meniu
Pranz


 1. Se fierbe zarzavatul în apă cu sare. Când este complet fiert, se strecoară, iar în zeamă se fierb cartofii . . . Detalii

Supa de Piure de Cartofi (Crema)
Supa de Piure de Cartofi (Crema)
Timp
30 min
Categorie
Supe de Legume
Meniu
Pranz


 1. Se fierb într-o oală cu apă cartofii curăţaţi şi tăiaţi bucăţele, cu ceapă şi . . . Detalii