retete culinare

Tort de Bezele

Tort de Bezele


Meniu:
deserturi

Timp preparare: 90 minute

Ingrediente:
8 albusuri
400 g zahar pudra
Unt pentru uns tava

Crema:
1 lingura cu varf de cacao
3 linguri faina
4 linguri zahar
1,5 l lapte
100 g unt proaspat
Rom sau esenta de portocale


Mod preparare:


 1. Se bat opt albusuri spuma si se adauga, amestecand usor, zaharul pisat. Se coc pe rand patru foi, intinzand albusul potrivit de gros pe fundul tavii de tort, bine uns cu unt si presarat cu faina.
 2. Se scot foile numai dupa ce s-au racorit complet, altfel se sfarama. Se fac separat cateva bezele mici, pentru garnitura.
Intre foi se pune crema

Crema:
 3. Se freaca cacao cu o lingura doua de lapte, pana se inmoaie complet. Se adauga zaharul, apoi faina, frecand continuu, si se toarna laptele clocotit. Se pune cratita pe aragaz si se tine pana incepe sa fiarba.
 4. Se amesteca mereu ca sa nu se prinda de fund si sa nu ramana nici un cocolos. Cand este destul de legata, se da la o parte si dupa ce s-a racorit, se pun pe rand bucatele mici de unt frecand mereu, pana ce se introduce tot untul si crema a devenit spumoasa. Se adauga rom sau esenta de portocale.
 5. In loc de crema de mai sus, se poate pune intre foile de bezele numai frisca batuta cu zahar. Tortul se aseaza cu o ora inainte de a fi servit. Daca asteapta mai mult, foile de bezele se inmoaie prea tare.




CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Torturi - Alte Torturi

Tort de Fasole
Tort de Fasole
Timp
90 min
Categorie
Alte Torturi
Meniu
Deserturi


 1. Se freaca fasolea fiarta, scursa bine de apa si trecuta prin sita, cu galbenusurile, zaharul si untul proaspat, facut spuma.
Detalii

Tort de Castane
Tort de Castane
Timp
200 min
Categorie
Alte Torturi
Meniu
Deserturi


 1. Se cresteaza coaja castanelor si se fierb o ora intr-o oala. Se curata de coaja si se pun intr-o cratita cu apa cat sa le cuprinda. Se lasa . . . Detalii

Tort de Pesmet
Tort de Pesmet
Timp
30 min
Categorie
Alte Torturi
Meniu
Deserturi


 1. Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul pisat si o bucata de vanilie. Se adauga pesmetul foarte fin si la urma albusurile spuma.
Detalii

Tort Moca
Tort Moca
Timp
90 min
Categorie
Alte Torturi
Meniu
Deserturi


 1. Se incalzeste bine un castron, tinandu-l cateva minute cu apa clocotita. Se sterge sa fie perfect uscat. Se pun ouale intregi, zaharul . . . Detalii

Tort Indiana
Tort Indiana
Timp
80 min
Categorie
Alte Torturi
Meniu
Deserturi


 1. Se pun intr-un cazanel ouale intregi cu zahar si cu vanilie. Se bat bine cu telul pe marginea masinii pana ce cantitatea creste simtitor. Se . . . Detalii

Tort Dobos
Tort Dobos
Timp
80 min
Categorie
Alte Torturi
Meniu
Deserturi


 1. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se fac ca o crema. Se adauga faina si albusurile batute spuma. Se unge forma de tort cu unt, se . . . Detalii

Tort cu Marmelada
Tort cu Marmelada
Timp
60 min
Categorie
Alte Torturi
Meniu
Deserturi


 1. Se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc, se pune zaharul, mierea, oul, untul, un pachetel de praf de copt si sare.
Detalii

Tort cu Marmelada si cu Crema
Tort cu Marmelada si cu Crema
Timp
60 min
Categorie
Alte Torturi
Meniu
Deserturi


 1. Se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pune galbenusul, otetul, uleiul, untura, laptele, un pachetel de praf de copt . . . Detalii

Tort Fara Ou
Tort Fara Ou
Timp
90 min
Categorie
Alte Torturi
Meniu
Deserturi


 1. Se framanta pe masa de aluat faina cu nucile macinate, zaharul pisat, untul proaspat, laptele si sarea. Se face un sul gros care se imparte . . . Detalii

Tort de Albus
Tort de Albus
Timp
60 min
Categorie
Alte Torturi
Meniu
Deserturi


 1. Se freaca spuma untul proaspat, se adauga incet zaharul pudra si faina. Separat se bat opt albusuri spuma cu un praf de sare si se amesteca . . . Detalii

Tort de Bezele
Tort de Bezele
Timp
90 min
Categorie
Alte Torturi
Meniu
Deserturi


 1. Se bat opt albusuri spuma si se adauga, amestecand usor, zaharul pisat. Se coc pe rand patru foi, intinzand albusul potrivit de gros pe . . . Detalii

Tort de Biscuiti cu Zahar Ars
Tort de Biscuiti cu Zahar Ars
Timp
90 min
Categorie
Alte Torturi
Meniu
Deserturi


 1. Se ard intr-o cratita patru linguri de zahar care se sting cu putina apa fierbinte. Se lasa pe coltul aragazului pana se dizolva tot . . . Detalii

Tort de Biscuiti cu Crema de Vin
Tort de Biscuiti cu Crema de Vin
Timp
60 min
Categorie
Alte Torturi
Meniu
Deserturi


 1. Se freaca intr-o cratita patru linguri de zahar, faina si galbenusurile peste care se toarna laptele clocotit. Se pune pe foc, se amesteca . . . Detalii