retete culinare

Tort de Cacao

Tort de Cacao


Meniu:
deserturi

Timp preparare: 60 minute

Ingrediente:
6 oua
150 g zahar
75 g faina
50 g cacao
Unt pentru uns forma
Crema de ciocolata


Mod preparare:


 1. Se bat intr-un cazanel ouale intregi cu zaharul pana ce volumul lor creste simtitor. Se bat apoi alternativ pe masina si la rece, de trei ori.
 2. Se adauga faina proaspat cernuta, amestecata cu cacao. Se coace la foc mic, intr-o forma unsa cu unt si presarata cu faina. Dupa ce s-a racit, se taie in trei felii egal de groase.
 3. Se stropesc feliile cu sirop amestecat cu putin rom. Intre felii se pune crema de ciocolata (vezii: Creme, Sosuri si Glazuri / Crema de Ciocolata). Se glaseaza cu ciocolata, iar deasupra se decoreaza cu fructe zaharisite sau cu putina crema turnata prin cornet.




CAUTA RETETE
TRAGE CU OCHIUL

Torturi - Torturi din ciocolata

Tort de Cacao
Tort de Cacao
Timp
60 min
Categorie
Torturi din ciocolata
Meniu
Deserturi


 1. Se bat intr-un cazanel ouale intregi cu zaharul pana ce volumul lor creste simtitor. Se bat apoi alternativ pe masina si la rece, de trei . . . Detalii