|
|
Retete populare
|
|
Crema de Zahar ars |
Timp
45 min
|
|
Categorie
Alte Deserturi
|
|
Meniu
Mic Dejun
|
|
1. Se topeste 200 g de zahar intr-un vas adanc, pe foc mic, pana se caramelizeaza si se tapeteaza bine peretii vasului cu compozitia obtinuta. Detalii
|
|
|
|
Budinca de macaroane cu ceapa |
Timp
30 min
|
|
Categorie
Retete cu Paste
|
|
Meniu
Pranz
|
|
1. Se taie initial ceapa in doua, apoi in felii subtiri. Se prajeste intr-o tigaie, in unt, amestecand continuu, pana devine aurie. 2. Se da in clocot o . . .
Detalii
|
|
|
|
Prajitura cu Visine (si Nuci) |
Timp
30 min
|
|
Categorie
Prajituri cu fructe
|
|
Meniu
Deserturi
|
|
1. Visinele se curata de samburi si se pun la scurs.
2. Se separa ouale. Albusurile se bat cu zaharul, zaharul vanilat, . . .
Detalii
|
|
|
|
Pilaf de Primavara |
Timp
40 min
|
|
Categorie
Retete cu Orez
|
|
Meniu
Pranz
|
|
- Continutul de carbohidrati al legumelor este imbogatit de orez. - Daca pastrati orezul o jumatate de zi in apa rece, acesta se va inmuia mai repede.
1. Se . . .
Detalii
|
|
|
|
Bucatele crocante de Pui cu Legume |
Timp
60 min
|
|
Categorie
Retete cu carne de Pui si Gaina
|
|
Meniu
Pranz
|
|
-Pesmetul preparat acasa din paine uscata, este mult mai bun, decat cel cumparat gata preparat.
1. Se dizolva cubul in 400 ml apa si se da in clocot. Se spala . . .
Detalii
|
|
|
|
Unt cu Marar si sare |
Timp
10 min
|
|
Categorie
Aperitive reci
|
|
Meniu
Mic Dejun
|
|
1. Se incalzeste untul pana devine cremos, usor de amestecat. 3. Mararul se toaca marunt. 4. Se . . .
Detalii
|
|
|
|
Piept de Pui in sos de Vin |
Timp
35 min
|
|
Categorie
Retete cu carne de Pui si Gaina
|
|
Meniu
Pranz
|
|
- Pieptul de pui servit alaturi de acest sos savuros, este excelent si ca mancare de sarbatori. - Patrunjelul contine multe materii minerale si vitamina . . .
Detalii
|
|
|
|
Cotlet cu Piure de Cartofi cu zer |
Timp
40 min
|
|
Categorie
Retete cu carne de Porc
|
|
Meniu
Pranz
|
|
- Zerul contine putine grasimi si mult calciu valoros.
1. Piure: se curata cartofii, se spala si se taie in cubulete. Se curata . . .
Detalii
|
|
|
|
Peste inabusit pe legume |
Timp
60 min
|
|
Categorie
Retete cu Peste dulce (Crap, Salau, Pastrav, Scrumbie, Biban, etc)
|
|
Meniu
Cina
|
|
Dacă fierbeţi ingredientele doar pentru scurt timp, acestea îşi vor păstra mai mult din nutrienţi.
1. Se taie în două vaza creaţă, i se . . .
Detalii
|
|
|
|
Prune cu Nuci in sos de Vin |
Timp
35 min
|
|
Categorie
Alte Deserturi
|
|
Meniu
Deserturi
|
|
1. Se umple fiecare pruna cu miez de nuca, cat incape. 2. Se pune la fiert intr-o cratita vinul alb, vinul rosu, apa si zaharul, dupa gust. Detalii
|
|
|
|
| |